אפשר לקרוא לכדורים האלו גם עיגולי שלג משום שהלבן שלהם יוצא צח ומבריק כמו שלג שירד זה עתה. הם יפים במיוחד וגם טעימים מאוד. נשמרים לטווח ארוך ולא כל כך קשה להכין אותם.אורח שאכל אותם לפני שבוע אמר עליהם: "אוּף, זה טעים החרא הזה".
חומרים לכדורים:
½ כוס מים
1 כוס סוכר
כפית וניל
1 חלבון של ביצה
½2 - 2 כוסות קוקוס
הכנה:
- שמים את המים והסוכר בסיר על האש, מביאים לרתיחה, מנמיכים לאש קטנה/בינונית וממשיכים לבשל עד שמתקבל סירופ די סמיך (סמיכות שקרובה לסמיכות של דבש).
- בקערה נפרדת מקציפים במיקסר את חלבון הביצה עד שהקצף עומד. שופכים לאט ובהדרגה את הסירופ לתוכו הקצף תוך שממשיכים להקציף כל הזמן על מהירות גבוהה עד שמתקבל קרם טיפה מוצק. דומה קצת לַמילוי של הַקרמבו.
- עוזבים את המיקסר. מוסיפים את הווניל ואת הקוקוס ומערבבים בתנועות עטיפה.
- מכניסים את העיסה למקרר או לפריזר להתקשות קלה. ה"תקצופת" הזאת מתקשה בכל מקרה במשך הזמן משום שהקוקוס סופח אליו את הנוזלים.
- אחרי כשעה, מוציאים מהמקרר, ומכדררים לכדורים. מניחים על מגש או על השיש (אפשר להכניס שוב למקפיא, כך יהיה יותר קל לעבוד איתם).
מכינים את ציפוי השוקולד ומצפים:
- ממיסים במיקרו 100 גרם שוקולד מריר.
- מצפים: בעזרת כפית, שופכים על כדור כַמות של חצי כפית בערך, מנסים להגליש את השוקולד לכל צדדי הכדור, מסדרים במגש או במנז'טים (מס' 2).
- יש אפשרות ציפוי נוספת, יפה מאוד ומלבבת: ממיסים כמות כפולה של שוקולד (כלומר, 200 גרם) טובלים את כל הכדור בתוך השוקולד ומוציאים אותו כשהוא עטוף כולו ישר למנז'ט. מניחים ב"צמרתו" פיסטוק קלוי או דובדבן מסוכר (עשיתי את זה אך לצערי לא צילמתי). בסגנון הזה יש יותר עבודת כפיים אבל שווה.
- מגישים קר מהמקרר.
בהצלחה - דפני אסף
|