מעדן יוגורט ופירות
תערובת קיצית ומרעננת.
קיצית מפני שהכנתה מהירה ולא דורשת שעות במטבח,
ומפני שהוא נאכל ישר מהמקרר ומצנן את הגרון ואת הסביבה הלוהטת של אוגוסט.
חומרים:
1 שקית ג'לטין של 14 גרם (עדיף לשקול ולקחת רק 10 גרם)
רבע כוס מים ועוד רבע כוס מים (להמסת הג'לטין)
300 גרם יוגורט
300 גרם שמנת חמוצה
1 כף וניל
1 כף ברנדי
5 כפות דבש
1 לימון לקליפה, חצי ממנו למיץ
1 כוס מנגו חתוך לחתיכות קטנות או שזיפים, או נקטרינה. (אפשר גם למעוך את הפרי ואפשר גם 2 כוסות)
הכנה:
· שופכים את הג'לטין לכוס זכוכית ומערבבים (היטב) עם רבע כוס מים קרים מהברז, מניחים בצד. זה מתקשה. בינתיים מרתיחים מים בקומקום.
· אל הג'לטין מוסיפים עוד רבע כוס מים רותחים, מערבבים, וליתר ביטחון מכניסים למיקרו ל- 20 עד 30 שניות בהשגחה מתמדת דרך חלון המיקרו. ברגע שהג'לטין המומס מתחיל לרתוח, מוציאים מיד כדי שלא יישפך כולו מהכוס למיקרו. לנקות את זה, זה סיוט.
· בקערה בינונית שמים את היוגורט, השמנת, הוניל, הברנדי וקליפת הלימון.
· בקערה נפרדת שמים את הדבש ומיץ הלימון ונותנים במיקרו איזה 10-20 שניות. בודקים שהדבש נמס.
· חוזרים לקערה עם היוגורט והשמנת, מערבלים עם מיקסר ושופכים ממש על הזרועות את הג'לטין המומס ואת הדבש עם הלימון. הערבול עם המיקסר יבטיח פיזור שווה של הג'לטין בעיסה וימנע התגבשות של גושים לא רצויים.
· מוסיפים את הפרי, מערבבים, שופכים לקערה ומכניסים למקרר לארבע שעות ויותר.
· מוציאים מהמקרר. הופכים את הקערה על מגש יפה ושופכים למעלה את הסירופ שתיכף יבוא המתכון שלו, אך קודם גרסת הדיאט.
מעדן קיץ דיאטטי
1 שקית ג'לטין
600 גרם יוגורט
1 כף דבש בשביל שיהיה גם טעם טוב
6 שקיות "סוכרה דיאט"
1 לימון לקליפה, חצי ממנו למיץ
1 כף וניל
1 כוס פרי חתוך או מעוך (אפשר גם שתי כוסות)
הכנה:
· שופכים את הג'לטין לכוס זכוכית ומערבבים (היטב) עם כרבע כוס מים קרים מהברז, מניחים בצד. זה מתקשה. בינתיים מרתיחים מים בקומקום.
· אל הג'לטין מוסיפים עוד רבע כוס מים רותחים מערבבים, וליתר ביטחון מכניסים למיקרו ל- 20 עד 30 שניות בהשגחה מתמדת דרך חלון המיקרו. ברגע שהג'לטין המומס מתחיל לרתוח, מוציאים.
· בקערה בינונית שמים את היוגורט, הדבש והסוכרה, הוניל, מיץ הלימון וקליפת הלימון.
· עוברים למיקסר ושופכים, ממש על הזרועות, את הג'לטין המומס.
· מוסיפים את הפרי, מערבבים, שופכים לקערה ומכניסים למקרר לארבע שעות ויותר.
· לרוטב משתמשים בדבש קל ואפשר פשוט לוותר.
רוטב:
מבשלים על האש 3 כפות דבש וכף לימון עד לרתיחה, ממשיכים לבשל עוד קצת. מורידים מהאש, מקררים ושופכים על גבעת המעדן או על כל פרוסה בנפרד.
שבת שלום - דפני אסף