ריבועי לימון
בצק מתוק ורפרפת חמוצה (ומתוקה) יוצרים יחד איזון מלהיב למי שאוהב את
המתוק-חמוץ לא רק ברוטב הסיני הידוע.
מתכון קלאסי שניתן למוצאו כמעט בכל ספרי האפייה הקנוניים. אתן את המתכון שלי,
אתם רשאים לעשות בו שינויים ככל העולה על דעתכם. המתכון הזה "חזק", כך שאפשר
להטות אותו לכאן ולכאן עם תוספות והורדות.
חומרים לבצק
½1 כוסות קמח
100 גרם סוכר (בערך ¼ כוס)
180 גרם חמאה קרה חתוכה לחתיכות
הכנה:
מחממים תנור ל170 מעלות
- מעבדים את כל החומרים במעבד מזון עד לקבלת בצק פירורי.
- אוספים את הפירורים לבצק אחיד ומשטחים אותו על תחתית תבנית מרובעת בגודל 25x30 בערך!
- אופים את הבצק במשך כרבע שעה.
חומרים למלית
6 ביצים
½1 כוסות סוכר
4 כפות דבש
1 כוס מיץ לימון
½ כוס קמח או קורנפלור
הכנת המלית
- מקציפים את הביצים עם הסוכר והדבש למשך כמה דקות.
- מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים
- מנפים את הקמח ומערבבים היטב.
- שופכים את המלית על הבצק האפוי ומכניסים לתנורל-40 דקות.
- העוגה אמורה לצאת מהתנור כשהיא רוטטת באמצעה. לא לפחד אם היא נראית רכה היא עוד תתקשה מחוץ לתנור והיא גם צריכה להרגיש קצת רכה. המלית הזו נוזלת לתוך הפה. זה מה שטעים בה
שבת שלום - דפני