פאי לימון
נכון, כבר העליתי במדור זה מתכון לפאי לימון אך פאי הלימון הזה שונה במקצת
וקל יותר להכנה. מציעה לאפות היום ולשמור לארוחה המפסקת. מי שלא צם יוכל
להעלות את הפאי לשולחן יום שישי, זאת עוגה חגיגית, עשירה וטעימה להפליא.
בצק
חומרים:
2 כוסות קמח
4 כפות סוכר
קמצוץ מלח
180 גרם חמאה
2 כפות מים
1 ביצה
הכנה:
- במעבד מזון (למי שאין, אפשר ביד) שמים את הקמח, הסוכר, המלח והחמאה ונותנים כמה פולסים.
- בקערה נפרדת מקציפים קלות את המים עם הביצה ומוסיפים לתערובת הבצק שבמעבד המזון. הצורה הנכונה היא לשפוך את הביצה המעורבבת דרך המשפך של המעבד תוך כדי הפעלתו. לא להפעיל יותר מדי, בצק פריך סובל מערבוב יתר, הוא מאבד מפריכותו.
- מכדררים את הבצק לכדור, עוטפים אותו בנילון ומכניסים למקרר לחצי שעה ויותר.
- מדליקים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית 26. מרדדים עלה מהבצק (אם נראה שהעלה עבה מדי, כדאי לא להשתמש בכל הבצק). מניחים את הבצק המרודד על התבנית ומהדקים.
- על הבצק מניחים רדיד אלומיניום ועליו שופכים קצת שעועית או חומוס.
- אופים כ- 20-25 דקות. אפשר להסיר את האלומיניום והשעועית בזמן האפייה כשרואים שהבצק התייצב ודופנותיו לא נפלו כך תתאפה טוב גם התחתית. מוציאים את הבצק האפוי מהתנור ומשאירים את התנור דלוק.
מלית
חומרים:
4 חלמונים
2/3 כוס סוכר
1 כף דבש
חצי כוס מיץ לימון
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כף וניל + כף ברנדי
2 כפות קורנפלור + 2 כפות מים
1 מיכל שמנת מתוקה לציפוי + 2 כפות סוכר. לשמור בצד לציפוי.
הכנה:
- מקציפים את החלמונים עם הסוכר והדבש עד לקבלת מרקם אוורירי ובהיר.
- מוסיפים את מיץ הלימון, השמנת המתוקה והווניל.
- מערבבים את הקורנפלור עם המים בנפרד (בכוס), מוסיפים למלית ומערבבים היטב.
- שופכים את כל עיסת המלית לתוך קלתית הבצק שיצאה בזה הרגע מהתנור ומחזירים לעוד 40 דקות. אחרי כ25 דקות, כדאי "לבקר" את העוגה בזמן האפייה ולחרוץ עם סכין חריצים בקרום שנוצר כדי שכל המלית תתאפה שווה. העוגה יוצאת קצת שחומה. זה די מבהיל בהתחלה (ראה תמונה), אבל זה בסדר.
- מקררים את העוגה קירור מלא.
- מקציפים את השמנת המתוקה (של הציפוי) עם הסוכר ומורחים שווה על העוגה.
- מקשטים בפרוסות דקות של לימון או/ו תפוז.
צום קל ונעים לצמים. רגיעה ומנוחה לַלא צמים - דפני אסף