עוגת פירות עם דבש ובירה
בחושה ורכה, עשירה בטעמים. הבירה והדבש תורמים לריכוך העוגה וממשיכים לתרום גם אחרי האפייה. אחרי כשלושה, ארבעה ימים העוגה תהיה עוד יותר רכה וטעימה.
כמעט כל פרי טרי מתאים לעוגה הזאת (אני השתמשתי באפרסקים) וגם פירות יבשים כמו תמרים, שזיפים וצימוקים.
חומרים:
2 ביצים
1 כוס שמן
1 כוס דבש
½ כוס סוכר לבן
½ כוס סוכר חום
קורט מלח
½ כוס בירה שחורה
2 כוסות קמח
1 כפית סודה לשתייה
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית קינמון
½ כפית ציפורן
100 גרם (כוס) אגוזי מלך טחונים גס
3 אפרסקים (אפשר גם קשים, הם יתרככו באפייה) חתוכים לחתיכות.
הכנה:
· בקערה גדולה שמים את הביצים, השמן, הדבש והסוכרים. מערבלים עם מיקסר.
· מוסיפים את הבירה והקמח לסירוגין תוך כדי עירבול עם המיקסר.
· מוסיפים גם את האבקות והתבלינים (סודה לשתייה, אבקת אפייה, קינמון וציפורן)
· מוסיפים את האגוזים והאפרסקים. מערבבים היטב ושופכים לתבנית 26 (עגולה, מרובעת, או תבנית אינגליש) מרופדת בניר אפייה.
· אופים ב- 175 מעלות כ- 45 דקות. כדאי לבדוק מדי פעם. אם אחרי 40 דקות העוגה נראית רכה ולא אפויה יש לעשות חתכים עמוקים בקרום שנוצר על פני העוגה, כדי לאפשר לבצק הפנימי להתאפות.
· וככתוב לעיל. העוגה טעימה כשהיא יוצאת מהתנור אך הרבה יותר אחרי שלושה-ארבעה ימים על השיש. שווה לחכות.
· שבת שלום - דפני אסף