הבטחתי, אז הנה היא כאן, עוגת הפאר עם קרם הלוטוס.
כאופייני לעוגות יוקרה, גם עוגה זו היא עתירת ממון וברוכת עבודה. בכל זאת אני
ממליצה להתמודד עם החומר. אפשר לעגל פינה בַשיכבה הראשונה אם במקום
הבצק דמוי הבראוניז מניחים על תחתית התבנית עוגיות לוטוס טבולות בחלב.
חומרים והכנה לַיום שלפני:
לקרם הלוטוס:
2 מיכלים שמנת מתוקה
4 כפות ממרח לוטוס חלק (לא הקרנצ'י)
1 כף סוכר
שמים את השמנת וקרם הלוטוס בקערה, מכניסים למיקרו לדקה ויותר עד להמסה מלאה (יכול גם לרתוח) ומערבבים כך שלא יישאר שום גוש. מצננים, מכסים בניילון נצמד ומכניסים ללילה במקרר (אפשר ליותר).
לקרם השוקולד הלבן:
2 מיכלים שמנת מתוקה
2 חפיסות שוקולד לבן (200 גרם)
חוזרים על אותן פעולות של קרם הלוטוס. ממיסים במיקרו ומכניסים למקרר.
חומרים לבצק *( כאן המקום להחליט שלא נכנסים לאפיית בצק ומסתפקים בהנחת עוגיות לוטוס טבולות בחלב על התחתית של תבנית - מס' 26):
חפיסה וחצי שוקולד מריר (150 גרם)
120 גרם חמאה
½ כוס סוכר לבן
½ כוס סוכר סוכר חום כהה
3 ביצים
¼ כפית מלח
1 כף וניל
¾ כוס קמח
1 כף קקאו
1 כף נס קפה
50 גרם אגוזי מלך חתוכים גס
הכנה:
• ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרו עד להמסה מלאה.
• בקערה נפרדת, מקציפים במיקסר את הביצים, הסוכרים והמלח לתערובת תפוחה ובהירה, מוסיפים לתערובת הקצף את השוקולד והחמאה המומסים ומערבבים בעדינות.
• מוסיפים את הקמח, הקקאו, הנס קפה והאגוזים ומערבבים.
• שופכים את העיסה לתבנית עגולה 26 * משומנת, או מלבנית בגודל של כ- 30 .20x
• אופים 15 דקות.
הרכבה:
• אחרי שהבצק האפוי התקרר לגמרי, מקציפים במיקסר את שני הקרמים ששהו במקרר, עד שהם מתקשים (חשוב להפסיק את ההקצפה בזמן!).
• מורחים את קרם הלוטוס ומכניסים למספר דקות להקפאה. מורחים עליו את קרם השוקולד הלבן ומחזירים להקפאה.
ציפוי: ממיסים במיקרו 50 גרם שוקולד מריר עם 3-4 כפות שמנת מתוקה. מערבבים היטב ומצפים את העוגה איך שאוהבים: פסים, עיגולים, ספירלה.
* אני כבר לא אופה כמעט בתבניות 26 מפני שאין מי שיאכל אצלי כמות כזאת, לכן בתמונות משתקפת העוגה שאפיתי כשהיא מצומצמת לחצי. אם גם אתם בהצטמצמות, יש לחשב את החומרים בהתאם.
בהצלחה ושבת שלום - דפני אסף