השבוע הגיעה אלי בקשה לעוגת יוקרה עתירת ממון ועתירת קלוריות ממישהי
שאוהבת ויודעת לאפות. אוהבת ויודעת לפנק. אוהבת ויודעת לתקוע מתוקים
ולהישאר רזה (השם שמור במערכת). לכבודה ולכבודנו אני מביאה את מתכון עוגת
ה"שוקולד שכבות" הזאת.
לא קלה לעשייה, אבל גם לא נורא מסובכת.
חומרים לבצק:
1 כוס קמח
3 ביצים שלמות
½ כוס סוכר
קורט מלח
1 כף סירופ וניל
2 כפות מים
50 גרם חמאה מומסת
הכנה בצק:
- מדליקים תנור על 180 מעלות
- מקציפים את הביצים, הסוכר והמלח לקצף בהיר ותפוח.
- מוסיפים את הווניל, המים והחמאה המומסת ומערבבים קלות בלקקן.
- מוסיפים את הקמח, מערבבים טוב בכמה שפחות בחישות, ושופכים לתבנית תנור מרופדת בניר אפייה.
- אופים כ-20 דקות.
- מוציאים מהתנור ומקררים.
- חותכים את העוגה לשלוש רצועות מלבניות שוות (כדאי לא להתעצל וממש למדוד בסרגל).
רוטב להרטבת העוגה:
½ כוס מים
2 כפות נס קפה
2 כפות סוכר
2 כפות ברנדי
לערבב עד שהסוכר נמס ולהניח בצד.
חומרים למילוי השוקולד:
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם שוקולד עם מילוי*
שליש כוס שמנת
2 כפות ליקר תפוזים או ברנדי
* (הסבר לשוקולד עם מילוי: למילויים השונים של השוקולדים יש את הארומה שלהם וכדאי לא לוותר עליהם. בזמנו, ה"רוזמרי" כיכב במטבח שלי. הפעם השתמשתי בשוקולד פרה עם מילוי נוגט ואפשר להשתמש בכל שוקולד ממולא שאוהבים)
הכנה מילוי:
- ממיסים את כל חומרי המילוי במיקרו, או על אש קטנה, עד להמסה מלאה. אם יצא נוזלי מדי, מחכים שיתקרר - זה מתקשה.
הרכבת העוגה:
- מרטיבים את הרצועה הראשונה בשליש מן הסירופ ומורחים שליש מקרם המילוי.
- חוזרים על פעולות אלו עם שתי הרצועות הנוספות - הרטבה ומריחה, כשהמילוי ברצועה השלישית והאחרונה משמש כציפוי ויש להקפיד על החלקה ומריחה יפה גם בצדדים - אפשר גם לקשט.
* חשוב: אם בזמן הרכבת העוגה, המילוי רך מדי יש להכניס אותו לכמה דקות למקפיא, אם המילוי קשה מדי אפשר לחמם למספר שניות במיקרו ובכל מקרה, כדאי לעבוד עם כף, סכין ומרית רטובים, זה יקל על מריחת הקרם והחלקתו
שבת שלום - דפני אסף