בריאות - אולי. נאכל כפיצוחים - כן! דיאטטי - לא בטוח.
לקח לי הרבה זמן עד שהגעתי לתוצאה הסופית. דמיינתי איזו אידיליה של טעמים
ומרקמים שעשויה מכל המרכיבים הטובים שבמגירה ולא נרגעתי עד שהגעתי הכי
קרוב למדומיין. מה שיצא אחרי כחמישה נסיונות (שהיו לא רעים בכלל) הוא
השילוב המובא כאן שלדעתי הוא המוצלח ביותר.
מה שיפה בחטיפים הללו הוא שאפשר להרכיב אותם לפי טעם אישי. חוץ
משיבולת השועל (קוואקר), כל מרכיב ניתן להחלפה.
חומרים:
2 כוסות שיבולת שועל רצוי אורגנית, לא מפני שאני מאמינה באורגני, רק מפני
שהאורגני יותר רך ומשתלב
½ כוס שומשום
½ כוס פיסטוק לא מלוח
1 כוס אגוזי קשיו לא מומלחים
¾ כוס דבש
¼ כוס טחינה גולמית רגילה
¼ כוס טחינה גולמית משומשום מלא
¼ חבילה (25 גרם) חמאה - לא הכרחי
1 כפית קינמון
1 כף וניל
6 תמרי מג'הול קצוצים לחתיכות גדולות
הכנה:
•מדליקים תנור ל-160 מעלות.
•על תבנית שטוחה של תנור מפזרים את שיבולת השועל, השומשום, הפיסטוק והקשיו
מכניסים את התבנית עם החומרים ל 10-12 דקות. אפשר גם לא, אבל הקלייה של
החומרים הקוואקר והפיצוחים מוסיפה מאוד לארומה.
•מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים.
•בינתיים שמים בסיר על האש את הדבש, הטחינות, החמאה והקינמון ומחממים עד
לרתיחה תוך ערבוב תמידי. מורידים ומוסיפים את הווניל.
•מעבירים את החומרים הקלויים מהתבנית לקערה גדולה, מוסיפים את התמרים,
מערבבים היטב, יוצקים את הרוטב הטחינה החם ומערבבים מהר, חזק והחלטי (הרוטב
מתחיל להתקשות ברגע שהוא מתקרר) עד לקבלת תערובת הומוגנית.
•מרפדים את תבנית התנור בניר אפיה, שופכים לתוך התבנית את התערובת בזהירות -
היא חמה מאוד. מיישרים עם כף. פורסים למעלה ניר אפיה נוסף מהדקים ומיישרים את
העיסה בעזרת לחי של כוס זכוכית. אפשר לעשות את אותו דבר ישירות על השיש
וליישר עם מערוך.
•מכניסים לצינון במקרר וכשמתקשה חותכים לריבועים בגודל הרצוי. מאחסנים בקופסא
אטומה.
•לקבלת סוכריות בריאות: משארים את העיסה להתקרר על השיש. חותכים לריבועים,
ויוצרים בידיים, מכל ריבוע כדור. עוטפים כל כדור בניר צלופן או פרגמנט ושומרים
בקופסא אטומה במקרר.
בִּמְקוֹמִים:
במקום דבש אפשר לשים סוכר חום, סירופ מייפל, סילאן או את כולם.
במקום טחינה - קרם שקדים.
במקום השומשום, הפיסטוק והקשיו את כל סוגי האגוזים, השקדים והגרעינים, לפי 2
כוסות לכמות.
את שיבולת השועל לא להחליף.
בהצלחה ושבת שלום - דפני