עוגות הדבש הבחושות, טוב להן לעמוד על השיש שישה, שבעה ימים.
הן מבשילות מתרככות ומחליפות טעמים, כך שכדאי להתחיל כבר להתכונן.
חומרים:
2 כפות נס קפה
1 כוס מים רותחים
1 כוס סוכר לבן
½ כוס סוכר חום
1 כוס שמן
¼1 כוסות דבש (מי שאוהב מתוק - ישים ½1 כוסות דבש)
4 ביצים
3 כוסות קמח
2 כפיות שטוחות סודה לשתיה
2 כפות גדושות קינמון
50 גרם אגוזי מלך
8-9 גרם תמרי מג'הול חתוכים לחתיכות קטנות
הכנה:
1.מדליקים תנור ל-180 מעלות.
2.ממיסים את הנס קפה במים רותחים.
3.בקערה גדולה שמים את כוס הנס קפה, סוכרים, דבש, ביצים ושמן, ומערבלים
במערבל (מיקסר) עד לקבלת מרקם הומוגני.
4.בקערה נפרדת מערבבים את היבשים - קמח, סודה לשתיה וקינמון, מנפים את
היבשים לַרטובים ומערבבים היטב.
5.מוסיפים את האגוזים והתמרים ומערבבים קלות.
6.שופכים את העיסה לשלוש תבניות אינגליש קייק.
7.אופים כ-45 דקות עם ביקור אמצע. כלומר, אחרי חצי שעת אפיה, חורצים חריצים
קטנים עם סכין במרכזה של כל תבנית כדי שהאמצע יאפה במידה שווה לשוליים.
* טיפ קטן: אחרי ששפכתם את השמן שמרו את הכוס המשומנת והשתמשו בה
למדידת הדבש. כשהכוס משומנת, הדבש מחליק ממנה בלי להידבק לדופנות שלה.
שנה טובה - דפני אסף