זה נראה בלגן, למרות שההכנה של העוגיות דורשת ריכוז ותשומת לב ולפני
האפייה הן נראות הרבה יותר יפות מאחריה, אבל העוגיות האלו אלופות. שווה
לנסות.
חומרים:
120 גרם חמאה רכה
¾ כוס סוכר חום כהה
קורט מלח
חלמון ביצה (לשמור את החלבון)
1 כף ווניל
1 כוס קמח
¼ כוס קקאו
½ כוס אגוזים או שקדים קצוצים
למילוי:
½ כוס ממרח לוטוס
הכנה:
•מערבלים במיקסר את החמאה, הסוכר החום והמלח עד לקבלת תערובת בהירה וקצפית.
•מוסיפים את החלמון והווניל וממשיכים לערבל.
•מוסיפים את הקמח והקקאו ומערבבים עד לקבלת בצק הומוגני. מכניסים למקרר לשעה.
•מוציאים את הבצק מן המקרר ויוצרים כדורים. בכל כדור עושים חור. יוצרים קערה עם האצבע.
•מכינים צלחת עם אגוזים/שקדים קצוצים ולידה צלוחית עם חלבון הביצה. טובלים כל כדור בחלבון ומגלגלים אותו בצלחת האגוזים.
•על תבנית תנור מרופדת בניר אפייה מניחים את כדורי העוגיות במרחקים גדולים אחד מהשני.
•ממלאים כל כדור בממרח הלוטוס עם כפית או שקית זילוף. אם הממרח קשה לתת כמה שניות במיקרו להתרככות.
•מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 10 דקות. אפשר להוסיף 2-3 דקות אפיה למי שאוהב את העוגיות שלו ווֶל-דַן.
שבת שלום - דפני אסף