עוגת ניחוּם- שוקולד וריבת חלב
בת של חברה טובה שלי (אתם לא מכירים, מנחשולים), נפרדה לפני שבוע מאהבה גדולה שהיתה לה בשנה האחרונה. האהבה חזרה בלית ברירה לברזיל - ארץ מוצאה ובני הזוג המאוהבים נותרו בשברון לב וגעגועים. כל המשפחה התגייסה לתמיכה בילדה לקראת המשבר הצפוי, לראות שהנ"ל מחזיקה מעמד עם הפרידה וההסתפקות בסקייפ. באחד הימים אמרה עלמת החן הבוכייה לאמה - חברתי, שהיא מקווה מאוד שגם דפני דואגת. מדוע? שאלה האם, ונענתה: "כי כשדפני דואגת זה יוצא מאוד טעים".
מיד התגייסתי לייצר את העוגה הכי חומלת והכי מרחמת שאני יכולה. נדרשו לעניין תכנון, זמן ורגישות. לאחר מחשבה והתייעצות עם בני ביתי, הגעתי להבנה כי טעמה של ריבת החלב הטעם הכי מנחם שיש (משתווה לו רק טעם הקרַמל), והחלטתי לבנות את שכבות העוגה סביב קרם גנאש מריבת חלב.
הכמויות הן לתבנית 26. נסו והצליחו.
* חשוב! את שכבת האמצע, את מוס ריבת החלב, יש להכין ערב, או יום קודם.
חומרים לשכבת הבסיס
200 גרם ביסקוויטים (פתי-בר או לוטוס) שבורים לחתיכות
200 שוקולד מריר
100 גרם חמאה
2 כפות ריבת חלב
½ מיכל שמנת מתוקה
הכנה:
•שמים את הביסקוויטים בתוך שקית ודופקים להם בראש בעזרת מערוך, שומרים.
•בסיר קטן ממיסים שוקולד, חמאה, ריבת חלב ושמנת מתוקה עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים לתערובת השוקולד את הביסקוויטים המפוררים ומערבבים. משטחים על תחתית התבנית ומכניסים למקרר.
חומרים לשכבת מוס ריבת החלב:
2 מיכלים שמנת מתוקה
4-6 כפות גדושות ריבת חלב (6 כפות ויותר, זה לאוהבי המתוק. כדאי לטעום עם כל הוספה של ריבת חלב)
1 כף דבש
1 כף וניל
הכנה:
•כמו שסיכמנו, מכינים ערב קודם.
•בסיר קטן או במיקרו, ממיסים המסה מלאה עם 2-3 דקות רתיחה את השמנת המתוקה, ריבת החלב והדבש. מקררים על השיש, מוסיפים את הווניל ומכניסים למקרר.
•למחרת (האמת, המוס הזה יכול לשהות גם כמה ימים במקרר או במקפיא), מקציפים את המוס עד שמתקשה ומורחים על התחתית. מכניסים למקפיא.
ציפוי:
בסיר או במיקרו ממיסים 120 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות, ½ מיכל שמנת מתוקה, 2 כפות ריבת חלב. מקררים קצת ומצפים את העוגה שהמתינה במקפיא. מצפים בתנועות רכות ועדינות.
אם העוגה לא צפויה להיאכל עם סיום ההכנה, כדאי לשמור עליה במקפיא.
לסיום, לבת של חברתי שלום.
ולכם שבת שלום - דפני אסף