כדורי
קוקוס בשמיכת שוקולד, מעדן שאי אפשר לעמוד בפניו, גם בַּטעם וגם בַּיופי. נראה
שקלי קלות לעשות אותו, אבל זה לא ממש ככה. ציפוי הכדור במעטפת השוקולד דורש
"התקשקשות" לא קטנה. לחסרי הסבלנות, אני מציעה לוותר על השוקולד. הוא
מאוד מוסיף, אך גם בלעדיו הטעם מאלף.
חומרים
למילוי הקוקוס:
200 גרם
שבבי קוקוס
1 כוס
חלב ממותק
1 כפית
נס קפה
1 כפית
נדיבה של משחת וניל (חדש במרכולית). גם כף של ווניל נוזלי תעשה את העבודה.
* כ-20
אגוזי לוז קלויים (לא הכרחי)
חומרים
לציפוי:
150 גרם
שוקולד מריר
50 גרם
שוקולד חלב
1 כף שמן
הכנה:
·
מערבבים
את הקוקוס, החלב הממותק, הנס קפה והווניל ומכניסים למקרר לשעה.
·
מוציאים
מהמקרר ומגלגלים לְכדורים בגודל הרצוי. בתהליך הזה הידיים נמרחות קצת בחלב הממותק.
זה לא כל-כך נעים, אבל תתגברו.
·
מועכים
לתוך כל כדור אגוז לוז עד חציו.
·
שמים את
הכדורים במקפיא.
·
מחממים
במיקרו את השוקולד עם כף השמן עד להמסה. משגיחים היטב שלא יקרה לכם מה שקרה אתמול
לחברתי שקפצה רגע החוצה בזמן ההמסה במיקרו והשוקולד נשרף. בנוסף לאובדן החומרים,
זה עושה ריח איום בכל הבית.
·
מוציאים
את כדורי הקוקוס ומכינים מנג'טים קטנים לקליטתם בנוסח המשוקולד.
·
בעזרת
קיסם וכפית קטנה, כך אפשר להשתלט עליו כמעט בלי לגעת באצבעות, מצפים כל כדור
בציפוי שוקולד (נועצים כל פעם את הקיסם בכדור הקוקוס, מכניסים ומוציאים אותו לעיסת
השוקולד בעזרת הקיסם התקוע וקצה הכפית שתומך מהצד השני). בודקים שכולו מצופה
ומוציאים למנג'ט.
·
מסדרים
יפה ומחזירים למקרר.
* קלייה
נכונה של אגוזים בתנור: מחממים ל-160 מעלות. מכניסים את האגוזים מפוזרים על תבנית.
ל-10 דקות. מקררים ומחככים אותם אחד בשני עד שהקליפה/ציפה תתקלף והם יישארו
ערומים.
שבת שלום
- דפני אסף