מסתבר שלאפייה המלוחה יש יותר ביקוש בַּאזוֹר. נמשיך אם כן, עוד
השבוע, בכיוון המלוח.
מספיק לשים על פלפל קלוי, קצת שמן זית, מלח ועשבי תיבול והוא יהפוך
למלך השולחן. בתוך פאי עם גבינות זאת כבר ממלכה שלמה של טעמים. יפה ומעניין יהיה
שימוש בכל גווני הצבע של הפלפל. אדום, כתום, צהוב, ירוק. כולם בשרניים וערבים
לחיך.
חומרים לבצק:
½1 כוסות קמח
100 גרם חמאה
קורט מלח
1 חלמון ביצה
2-3 כפות מים
הכנה קלתית בצק:
· במעבד
מזון שמים את הקמח, החמאה והמלח נותנים כמה פוּלסים, מוסיפים את החלמון והמים
ומעבדים את לבצק, הכי מעט שנדרש, עד שהופך לגוש.
· מוציאים
את גוש הבצק ממעבד המזון, מניחים על השיש ללישה נוספת - אם יש צורך ומרדדים לעלה די
דק, מניחים את העלה על תבנית 26 ומהדקים את שולי הבצק לדפנות התבנית. מחוררים את התחתית
ומכניסים את התבנית עם הבצק להקפאה לחצי שעה לפחות (אפשר גם כמה ימים).
· מחממים
תנור ל-180 מעלות ומכניסים את התבנית עם הבצק הקפוא לתנור ל- 20 דקות.
חומרים מלית:
3-4 פלפלים - לא חשוב מאיזו עֶדה (יפה לעשות מכמה צבעים)
1 גליל גבינת עזים
צרור עלי בזיליקום
½ ח' גבינת קוטג'
250 גרם גבינת שמנת (נפוליון או סימפוניה)
1 ביצה
מלח ופלפל לפי הטעם
½ כפית אבקת מרק עוף (לא חייבים - מאוד
מוסיף)
1 כף קורנפלור
100 גרם גבינה צהובה מגוררת (רצוי קשקבל)
הכנת המלית ובינוי הפאי:
· קולים את
הפלפלים בתנור שחומם ל-200 מעלות עד שהם מתרככים ומשחימים קמעא. מוציאים מהתנור ומכניסים
מידית לשקית ניילון. קושרים את השקית ומחכים שהפלפלים יתקררו – זה הפטנט לקילוף
פלפלים.
· מקלפים
את הקליפה הדקה של הפלפלים, מנקים מהגרגרים וחותכים לרצועות.
· חותכים
את גבינת העזים לפרוסות (מספיק חצי גליל. האוהבים יכולים לשים יותר) ומניחים על
הבצק האפוי.
· על גבינת
העזים מניחים את רצועות הפלפלים ועליהם את הבזיליקום (כמו בתמונה).
· בקערה
גדולה, מערבבים את יתר החומרים: קוטג', גבינת שמנת, ביצה, מלח פלפל, קורנפלור
וגבינה צהובה.
· שופכים את
תערובת הגבינות לתבנית על הפלפלים והבזיליקום ומנערים את התבנית קלות. אם נשארו
רצועות פלפלים, מקשטים בהן את פני הפאי, מכניסים לתנור שחומם ל- 180 מעלות לכ-40
דקות.
בתיאבון – דפני אסף
הצעות לשינויים:
·
להשתמש
בגבינת שמנת של 3% ו- 5%. וגם/או גבינת שמנת עם תוספת של פלפל שחור, זיתים, שמיר
ועוד.
·
כשהכול
מוכן, רגע לפני הכניסה לתנור לרסק מעל הפאי עוד כחמישים או מאה גרם גבינה
צהובה.
.