• צור קשר

שירלי לא אוהבת את החורף, אבל הוא מביא איתו כמה דברים שמשמחים את ליבה – פירות וירקות נפלאים, פטריות, ותבשילים חמים ומנחמים.
החורף שבפתח ועצי ההדר השופעים מזמנים את האפשרות לשמר את העודפים להמשך השנה. ואם כבר לשמר אז איך לא להתחיל עם המלך - הלימון שנותן המון.

למעשה כבישת ירקות ופירות זו שיטת שימור מסורתית, ועוד טרם עידן המקררים לימון כבוש היה מרכיב קבוע במזווה הביתי. בזכות תהליך של תסיסה לקטית ניתן לשמור אותו הרבה זמן מחוץ למקרר.
הלימון הכבוש מגיע מהמטבח המקומי, הים תיכוני, אבל משתלב מצוין בכל המטבחים. 



 

מתכון להכנת לימון כבוש:
שוטפים היטב את הלימונים.
פורסים את הלימונים לפרוסות בעובי חצי ס"מ, מוציאים את כל הגרעינים בסבלנות.
מכינים צלחת עם מלח גס מתובל בפפריקה מתוקה ושבבי צ'ילי יבש. 
ניתן לא לתבל בכלל, ואפשר לתבל בכל תבלין אחר שאוהבים, לדוגמא - זרעי כוסברה, עלי דפנה וכדומה.
טובלים פרוסה (כמו שניצל) במלח, משני הצדדים ומסדרים בצנצנת מעוקרת וחוזרים על התהליך עם פרוסה נוספת.
כשהצנצנת מלאה ודחוסה, סוחטים לימון ומכסים את כל הפרוסות במיץ הסחוט. את הסנטימטר האחרון מכסים בשמן זית (למניעת מגע עם חיידקים), ומחכים שבועיים.
הלימון הכבוש משתלב מעולה עם כל מתכון: קוצצים אותו קטן בתוספת לסלט, מוסיפים לרטבים של עוף או מניחים את הפרוסות על דג, קוצצים אל תוך תערובת של קציצה, מוסיפים למרק פרסי ועוד.
ניתן גם לרסק בבלנדר לממרח נהדר, אבל ההמלצה הכי חמה של שירלי היא פשוט להוסיף את הלימון הכבוש לפרוסת לחם טרי עם אבוקדו ועגבנייה.


סה"כ 0 תגובות לכתבה זו

   להציג שם

אין לשלוח תגובות המפרות את תנאי השימוש של מעגן מיכאל לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.

שדות חובה מסומנים ב*