תמיד אהבתי לאפות. מאז שאני זוכרת את עצמי היתה לי מחברת מתכונים, אותה אני מעדכנת כל פעם שיוצרת משהו חדש. כך יצא שאספתי הרבה מאוד מתכונים לאורך השנים, וכיום יש לי ספר ענק עם יצירות ייחודיות שלי. כילדה אפיתי ובישלתי עם אמא והאהבה רק גדלה. לאחר הצבא כשהלכתי ללמוד אצל אסטלה, הבנתי שזה משהו שאני טובה בו ויש לי מעוף ויצירתיות וחוש אסתטי מתאים.
את ההשראה אני מקבלת מהאינסטגרם ומהחיבור לצבעוניות שמתבטאת גם בעבודתי כמעצבת פנים. אוהבת צבע, גם הבית שלי מאוד צבעוני עם הרבה פרטים, וכך גם העוגות שלי. אוהבת שילוב מרקמים, ואף פעם לא מצליחה להתאפק ומוסיפה עוד ועוד אלמנטים.
הכנת עוגה היא תהליך מאוד יצירתי, וכל עוגה שלי נראית מעט אחרת, אין לי עוגה אחת שנראית כמו השנייה. אנחנו אוכלים קודם כל עם העיניים ולכן המראה חשוב לא פחות מהטעם.
משתדלת לאפות רק מה שיהיה טעים בעיני, כשאני מכניסה לאפייה חומרים שאני אוהבת, זה מכניס גם את הנשמה שלי לעוגה ולכן גם יוצא הרבה יותר טוב לדעתי.
חומרי הגלם האהובים עלי הם שוקולד, פרג ושזיפים. הכי אוהבת לעבוד עם שוקולד. זה הטעם הכי מרשים, ותמיד מקבל הכי הרבה מחמאות.
מאושרת על האפשרות לשמח אנשים בימים המיוחדים שלהם, אוהבת לאפות לאנשים בקיבוץ ואח"כ לפגוש אותם בשבילים, לשמוע כמה נהנו ולראות את החיוך הגדול, אפילו עוד לפני שטעמו.
מקווה להמשיך ולאפות, לשמח אנשים, ושיתאפשר לי ליצור קשרים ולהגיע לאנשים דרך הטעם הייחודי של העוגות שלי.
וכל מי שעוד לא טעם - מוזמן בשמחה לפנות.
מתכון
עוגת שוקולד:
כוס וחצי סוכר
כוס וחצי קמח
חצי כוס שמן
חצי כוס קקאו
1 כוס נס קפה ללא חלב
2 ביצים
2 כפיות תמצית וניל
2 כפיות אבקת אפייה
לערבב הכל עם מטרפה - ככה פשוט ככה טעים.
לאפות בתנור 30 דקות בחום 180°. העוגה נהיית מאוד כהה וזה בסדר. מכניסים קיסם לבדוק שהעוגה יבשה דיה.
קרם:
140 מ"ל שמנת
240 גרם שוקולד לבן
לחמם את השמנת על האש. כשהשמנת מגיעה לרתיחה שופכים אותה על קוביות השוקולד הלבן. מחכים טיפה, מערבבים לאיחוד מלא ומכניסים למקרר ללילה.
יום למחרת מוציאים מהמקרר, מכניסים לקערת המיקסר, מוסיפים 50 מ"ל שמנת ומקציפים הכל ביחד עד למסה יציבה.
קישוט שוקולד:
ממיסים 100 גרם שוקולד מריר במיקרו, מערבבים ושופכים על נייר פרגמנט/שקף. מיישרים עד שזה נראה כמו דף דק ושמים במקפיא. לאחר כמה דקות מוציאים, שוברים את השוקולד בצורה חופשית ומניחים על העוגה (חייבים למהר בשלב זה ולעבוד עם כפפות כי חום הידיים ממיס את השוקולד ממש מהר). בהצלחה!