את המתכון רשמתי ולמדתי מסבתא שלי בדמי ימיה. זהו המאכל האהוב עליי, ורק אותו אני אוכל בשולחן הסדר - כבד קצוץ על מצה עם חזרת של פולינה.
המתכון הזה הוא אחרי שינויים ודיוקים שלי, ההבדל הגדול הוא שהיום אני קוצץ בסכין וסבתא השתמשה במיסרופקה (מטחנת בשר). מבחינתי, שום דרך אחרת לקיצוץ לא מתקבלת על הדעת - סכין או מיסרופקה! זהו כבד קצוץ ולא כבד מעוך!
מצרכים:המון בצל (1 קג)
שמאלץ (שומן אווז)
חצי ק"ג כבדי עוף רחוצים ונקיים
שלוש ביצים קשות
מלח פלפל
הכנה:- קוצצים את כל הבצל דק דק ומטגנים בשמאלץ, לאט ובזהירות, בלי לשרוף, עד שתהיה לנו משחה חומה, כהה ומתוקה. נעביר לכלי אחר ונניח לבצל להתקרר, על השיש ואח"כ במקרר.
- נטגן על אש גבוהה את כבדי העוף עד שיהיו עשויים ואדומים מבפנים (מדיום מינוס). נעביר לקערה ונניח על השיש להתקרר וכמו הבצל, גם את הכבדים נכניס למקרר.
- גם את הביצים הקשות נכניס למקרר.
כעבור כמה שעות קירור במקרר (בערך 4-5 שעות) נקצוץ את הביצים והכבד עם סכין עד למרקם הטעים לנו. נוסיף את הבצל, המלח והפלפל ונערבב כמה שפחות. נטעם ונאזן בין המתיקות של הבצל והמליחות.
הערות:- הסבלנות עם הבצל היא שתקבע את הטעם!
- אפשר להחליף את השמאלץ בחמאה.
- הרבה בצל = מתוק = צריך יותר מלח לאזן.
- הקירור במקרר חשוב כדי שהקיצוץ בעזרת סכין או במטחנת בשר (עם חורים הגדולים) יהיה נוח יותר ומדויק יותר.
- אם עובדים עם מטחנת בשר אין צורך לקצוץ את הבצל דק דק בהתחלה.
שיהיה טעים לכולם.