(מתוך עלון 3339 מתאריך 22.4.2024)
זוכרת את עצמי בתור ילדה מחכה בעיקר לזה. לתורן שיגיע עם קנקן המרק, שנוכל כבר לאכול את הקניידלעך. אין למנה הזאת תחליף בארוחת הסדר. מרק צח וקניידלעך רך.
המרק שבמתכון הזה הוא מרק שבמקור מוגש בו וון טון סיני, ובזכות היותו צלול (אך עשיר בטעם), בחרתי בו להיות הבמה לקניידלך, השחקן המרכזי, שנולד בזכות הרצון לייצר לבן שלי קניידלך מזין (וטעים!), שלא כמו התחליף המוצע לצליאקים שרכיביו הם בעיקר עמילנים ומייצבים.
רכיבים למרק:
1 ק"ג חלקי עוף כלשהם.
פרוסות ג'ינג'ר בעובי 3 ס"מ משורש אחד גדול, ללא צורך בקילוף.
צרור בצל ירוק (כ-5 גבעולים)
מלח
רכיבים לקניידלך:
ביצה
כוס קמח שקדים
חצי כוס קמח טפיוקה
תפוח אדמה גדול, מבושל, מקורר ומעוך
כוסברה קצוצה או כל עשב תיבול אחר שאוהבים
הכנה:
מרק: מרתיחים כ-5 ליטר מים ומוסיפים אליהם את העוף. מכפים את הקצף.
מוסיפים את הבצל הירוק (אפשר בלי לחתוך), פרוסות הג'ינג'ר והמלח.
מבשלים למשך שעתיים.
בנתיים ניגשים להכנת הקניידלך.
קניידלך:
אל התפוח אדמה המעוך מוסיפים ביצה ומערבבים. מוסיפים את השקדים, הטפיוקה והכוסברה הקצוצה ומלח. לשים.
באמצעות ידיים משומנות במעט שמן זית מכדררים את הבצק לכדורים קטנים.
מבשלים את הכדורים כ 5-7 דקות במים רותחים ומוציאים למסננת. כדי שלא ידבקו אחד לשני אפשר לבזוק עליהם קצת שמן זית בעודם ממתינים למרק.
כשהמרק מוכן, מגישים את הקניידלך בתוכו.
נפלא וזליל ביותר.
חג שמח!