תמר אגוזי
מצרכים:
210 גרם תמר מג'הול
70 גרם פקאן
70 גרם קשיו
70 גרם פיסטוק
כשתי כפות קוקוס טחון
אופן ההכנה:
1. טוחנים את כל האגוזים יחדיו במעבד מזון או בבלנדר נינג'ה, בשלושה פולסים קצרים. המטרה - חיתוך גס ולא אבקת אגוז.
2. מוציאים את האגוזים וטוחנים את התמרים במהירות נמוכה עד שהלהבים מסתובבים מבלי להשפיע על התמרים (כחצי דקה).
3. על נייר אפייה מאחדים את מחית התמרים והאגוזים הקצוצים ולשים עד קבלת תערובת אחידה שאינה דביקה.
4. מגלגלים לצורת נקניק בעובי אחיד, באורך הצלע הארוכה של נייר האפייה.
5. מפזרים מעט קוקוס מסביב לכל הנקניק, רק בכמות שנדבקת לתמרים ולא יותר מכך.
6. עוטפים בנייר האפייה ומכניסים למקפיא. כעבור כמה שעות ניתן לחתוך בעזרת סכין חדה פרוסות בעובי של כסנטימטר.
7. לשמור במקרר בקופסה אטומה.
8. בתיאבון!
הערות:
• ניתן להחליף את האגוזים בכל אגוז שתרצו, כל עוד שומרים על יחס של אחד לאחד בין התמרים לאגוזים.
• ניתן להחליף את הקוקוס בשבבי קקאו נא, זרעי פשתן, קצח או כל העולה על רוחכם.
• השימוש במעבד מזון מקטין את זמן העבודה אך מגדיל את כמות הכלים בכיור. אפשר לחתוך את האגוזים והתמרים בעזרת סכין, ללא שימוש במכשיר חשמלי.
• במקום לנקנק את התמרים לנקניק אפשר לכדרר אותם לכדורים. רק תזהירו את הטועמים שלא מדובר בכדורי שוקולד.
• המתכון הינו פרווה, טבעוני, ללא גלוטן, ללא לקטוז, ללא סוכר לבן.