כלב קר – נקניק שוקולד עם שידרוגים אחד הדברים שאני הכי אוהבת הוא כש"ילדים" מכיתות שעבדתי בהן מבקשים ממני לשחזר מתכונים לעוגות שהם אכלו, כלומר טרפו, בארוחות הארבע, אחרי שחזרו, רועדים מקור מפעולת ימאות או שרוטים היטב מגיוס בפרדס. כך יצא שנעניתי ברצון לבקשתה של שחר וַוְ מכתת דרור, לתת לה את המתכון לכלב הקר שהיא רוצה להכין לילדיה. אותו נקניק שוקולד מחמם חיק וקל לעשייה. אביא את המתכון בכל צורות האבולוציה שלו, כשאת האבולוציה הסופית, ה"טיל הבלגי" שהייתי עושה בענפון העוגות שהיה לי, אתן בהזדמנות נוספת.
כמות לשני נקניקים הכינותי מראש: חבילת עוגיות פתי-בר. 200 גרם חמאה. לַשדרוגים: חלבה, חבילה (225 ג') גבינה שמנה, חבילת קוקוס חומרים: 11/2 כוס סוכר 5 כפות אבקת קקאו חצי כוס חלב 200 גרם חמאה 2 כוסות פירורי עוגיות 1 כף וניל הכנה: לשים את העוגיות בשקית, לדפוק עליהן עם מערוך, לשבור לשברים גסים, להניח בצד בסיר מתכת לערבב את הסוכר הקקאו והחלב, לשים על האש, להביא לרתיחה ולערבב עד שהסוכר נמס. להוריד מהאש, להוסיף את החמאה והוניל ולערבב עד להמסה מלאה. לחכות שיתקרר קצת ולהוסיף את שברי העוגיות. הרכבה: לפרוס על השיש שני ניירות אפיה או שני פסים של ניילון נצמד, אחד ליד השני. להניח על כל אחד מהם חצי מהעיסה לאורך, ולגלגל אותם לנקניקים. להכניס למקרר או למקפיא. שדרוג ראשון: בחומרים: לשים חצי כוס סוכר לבן וחצי כוס סוכר חום. להוסיף כוס חלבה מפוררת. כל השאר אותו דבר: קקאו, חמאה וניל ועוגיות כששמים את הקרם על האש, בשעת ההמסה, יש להקפיד שהחלבה תימס היטב. גם ההרכבה זהה למתכון הקודם. שדרוג שני: עושים את המתכון הראשון ככתוב. אחרי שמורידים את קרם הקקאו מהאש נותנים לו טיפה להתקרר, מכניסים לתוכו 1 חבילה, שזה 225 גרם גבינת שמנת 30%. ואז את העוגיות. אפשר לעשות את זה עם גבינה 5% אבל עם "פילדלפיה", ואוו, זה מה זה טעים. זה כבר יותר דומה למעדן מאשר לדבר ההוא מארוחת הארבע. שדרוג שיא השיאים: אזהרה: פה נדרשות סבלנות וידיים טובות, זאת הרכבה למיטיבי לכת. בקערה נפרדת, מערבבים: 100 גרם חמאה רכה או מומסת קלות 11/2 כוסות קוקוס 2/3 כוס אבקת סוכר 1 כף וניל משטחים את עיסת הכלב הקר על ניר אפיה אחד, עליה משטחים את עיסת הקוקוס, מגלגלים כך שתצא רולדה ומכניסים למקרר. כשפורסים לפרוסות מבינים כמה זה יפה. טיפ: לכל שלושת הגרסאות, אפשר להוסיף: כף ברנדי או/וגם חצי כוס אגוזים או/וגם חצי כוס שקדים, או/וגם חצי כוס צימוקים, תמרים ואפילו כוס מרשמלו (המרשמלו לא מתאים לגרסת הגבינה). תצליחו.
|