ספגניות שמרים עם גבינה לבנה
טיפה מוקדם לסופגניות, אך בימים אלו המדור אורז את ביתו ועובר לקראוון, לטובת
שיפוצים ומחשש לחוסר יכולת לטגן ולמלל גבורות ישראל בבלגן שיהיה בימי המעבר,
נראה שעדיף להקדים את המאוחר. אז הנה מתכון קצת שונה מהמתכון המסורתי,
סופגניות שמרים עם גבינה לבנה. הגבינה מרכת במקצת את הבצק ונותנת לו גוון פיקנטי.
הכינותי מראש:
חבילת שמרי שמרית. חבילה (250 גרם)
גבינה לבנה 5% או 9%. חבילה (100 גרם)
חמאה.
ריבת-בית טובה
חומרים:
3.1/2 (שלושה וחצי עד ארבעה) כוסות קמח
1/4 כוס סוכר
קורט מלח
30 גרם שמרי שמרית (למי שאין משקל. 3 כפות גדושות)
חבילה (250) גבינה לבנה
2 ביצים שלמות
חבילה (100 גרם) חמאה
1/2 כוס חלב מחוממת
שמן לטיגון עמוק
חצי כוס ריבה
הכנה:
• שמים בקערה לפי הסדר הזה: קמח ומלח, מערבבים קלות. סוכר ליד השמרים, גבינה
וביצים, החלב המחומם כשהחמאה בפנים (בתוך החלב), מערבבים עם כף את כל
החומרים, ולשים היטב כשבע, שמונה דקות. אם נדבק לידיים מוסיפים קמח.
• משמנים קערה, שמים בתוכה את הבצק מכסים בניילון נצמד ומעמידים לתפוח במקום
חם!
• אחרי כשעה, כשהבצק תפח, מרדדים את הבצק וקורצים ממנו עיגולים לפי הגודל הרצוי,
מְכוסית או מְכוס. מעמידים לתפיחה על מגש מקומח או על ניר אפיה, במקום חם כשעה.
• בסיר בישול, מחממים שמן בגובה של 4 ס"מ ומטגנים את הסופגניות כשתי דקות כל צד.
• מוציאים למסננת וזורים עליהן אבקת סוכר. עד כאן – מוכן.
• אם רוצים, מזריקים לכל אחת מהסופגניות ריבה (הן טעימות מאוד גם בלי ריבה), או
חותכים באמצע ומורחים, כמו בסנדוויץ
(לא במסורת החיתוך הזה, אבל הרבה יותר טעים ונוח).
אפשר למרוח גם ריבת חלב, קרם נוטלה, קרם חלבה, או כל קרם אחר.
* עצה: אם יש לכם ריבת בית טובה עם חתיכות פרי שלא עוברות את פיית המזרק.
תרסקו את הריבה במעבד המזון או במטחנה. |