אחרי שהזכרתי פה את הקוקוס כמרכיב חיוני, בריא וטעים בעוגות, קיבלתי מגיתית דישון מתכון ללחם קוקוס ומיד עם הגיעו הוצאתי אותו לאור. היה שווה. מהתנור יצא לחם טעים, שונה ממה שאני מכירה ו... זהירות, זה ממכר.
זמן ביצוע - ברגע! הכנה של "קערה אחת". ערבוב חומרים והופ לתנור. הלחם טעים כשהוא יוצא חם, בעיקר מפני שאז החמאה ששמים עליו נמסה, והוא טעים גם אחרי יומיים שלושה כשכל החומרים נחים יחד ומקבלים האחד את פני השני.
מכיוון שטעם הלחם הוא בעל גוון מתקתק, מתאים למרוח עליו ריבה מכל סוג או גבינה בטעם ניטרלי.
ההמלצה של גיתית מאוד ריגשה אותי ואני אשמח מאוד להמלצות נוספות על כל מתכון שנראה לכם.
|
חומרים (רטובים):
75 גרם חמאה
2 ביצים
¼1 כוסות חלב
1 כפית וניל
הכנה:
- חותכים את החמאה לריבועים ומניחים אותה בקערה מתאימה למיקרו. ממיסים במיקרו המסה מלאה ומוציאים.
- מדליקים תנור ל180 מעלות.
- בקערה בינונית, טורפים את שתי הביצים (במזלג או במטרפה ידנית). מוסיפים את הוניל והחלב וממשיכים "לטרוף".
בקערה גדולה נפרדת שמים:
חומרים (יבשים):
½2 כוסות קמח
2 כפיות שטוחות אבקת אפיה
2 כפיות שטוחות קינמון
1 כוס סוכר
150 גרם קוקוס (שקית וחצי, או 2 כוסות לא מהודקות)
הכנה:
- מערבבים היטב את כל החומרים (הערבוב של החומרים היבשים בנפרד מקל על הערבוב וההשתלבות שלהם עם החומרים הנוזליים. זאת הדרך הטובה למנוע גושים).
- עושים גומה באמצע, שופכים אליה את החומרים הרטובים ומערבבים עם מזלג עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים שוב עד להטמעת החמאה.
- יוצקים לתבנית אינגליש באורך 35 ס"מ (אם אין כזאת, משתמשים בקטנה יותר ואת שארית הבצק יוצקים לתבניות שקעים ומקצרים את זמן האפייה).
- אופים כ- 55 דקות או עד שסכין יבשה ונקייה יוצאת ללא פירורים אחרי שמכניסים אותה לאמצע הלחם.
כמו תמיד: להיזהר לא לאפות מדי! זה ממית את המאפה. אם עבר הזמן, הרוב כבר אפוי ורק האמצע עוד דביק, אל תיכנסו למצוקה. במצב כזה עדיף להוציא מהתנור משום ש: א. יש סיכוי שהעוגה תמשיך עוד קצת להתאפות מעצמה גם אחרי ההוצאה מהתנור. ב. עדיף שרוב המאפה יהיה טעים ולא אפוי מדי כשמהאמצע הלא אפוי אפשר להתעלם או לתת למי שאוהב לאכול בצק - כמוני.
* אם כבר נגענו בנושא כאוב של שוליים אפויים ואמצע לא, זה דורש עוד התייחסות קלה. בד"כ, הסיבה למצב כזה היא חום גבוה מדי. אם מזהים את זה בזמן יש להנמיך את חום התנור ב- 10 מעלות.
בתיאבון - דפני אסף
|