עוגת פירות עם פירורים
אי אפשר להתעלם משפע פירות הקיץ שנמצאים בימים אלו בהישג ידינו בסופר, במרכולית ועל העץ.
אפשר לבחור בפירות מתוקים, בפירות החמוצים או לעשות מיקס ביניהם.
לפני העוגה ה"קשה" שתעלה לאתר בשבוע הבא - עוגת גבינות ופרי,
אני מעלה עוגה קלה, חיננית ונחמדה ביותר.
חומרים:
180 גרם חמאה מרוככת
½ כוס סוכר לבן
¼ כוס סוכר חום
1 ביצה שלמה
¼ כפית מלח
1 כף וניל
3-4 כפות שמנת חמוצה (או יוגורט)
1 כוס קמח עם רבע כפית אבקת אפייה ורבע כפית סודה לשתייה (לערבב את כולם)
4 פירות שאוהבים - נקטרינות או מישמש או שזיפים או דובדבנים - חתוכים לחתיכות קטנות או גדולות
הכנה:
מדליקים תנור ל-170 מעלות
· מקציפים את החמאה, הסוכרים והמלח, מוסיפים את הביצה וממשיכים להקציף.
· מוסיפים את הווניל והשמנת החמוצה או היוגורט ומערבבים בלקקן.
· מוסיפים את הקמח המעורבב אם אבקת האפייה והסודה לשתייה וממשיכים לערבב.
· מוסיפים את הפירות החתוכים, מערבבים קלות ושופכים לתבנית מרובעת קטנה (20×20) שרופדה בנייר אפייה, מיישרים.
עוברים להכנת הפירורים:
חומרים:
50 גרם חמאה מהמקרר
3 כפות סוכר דמררה (החום הבהיר)
חצי כוס קמח
50 גרם אגוזי מלך
הכנה: שמים את כל החומרים במעבד מזון ונותנים כמה פולסים עד לקבלת פירורי בצק.
מפזרים את הפירורים על הבצק שבתבנית. אם הפירורים הופכים לבצק להומוגני ו"מחובר", אפשר להקפיא אותו לרגע ולרסק על העוגה עם פומפייה.
מכניסים לתנור ל 35-40 דקות.
שבת - שלום, דפני אסף.