עוגת גבינה ופירות
חודשים יוני יולי עמוסים בימי הולדת. רוב הילדים של המורות והמורים מפעם, אלו כשהתחשבו בשנת הלימודים, נולדו בחודשים אלו, כמו גם ילדים שהוריהם הצליחו לתכנן תאריכים ובחרו את תחילת הקיץ. להם נקדיש השבוע עוגה מפוארת ומרעננת שמתאימה למסיבת חוץ.
הכמויות שנתתי פה הן לעוגה גבוהה מאוד בתבנית 26. אם רוצים עוגה קצת יותר שטוחה, אפשר להשתמש בתבנית 28 או לחלק את אותה כמות בין תבנית בינונית לתבנית קטנה (כמו זו שבתמונה התחתונה).
נתחיל ברשימת חומרים מרוכזת (לַקניות):
1 חפיסה גבינת שמנת "נאפוליון" (אפשר גם "סימפוניה" 5% זה מוזיל מאוד בקלוריות)
1 חפיסה גבינה 5% או 9%
1 חפיסה גבינת ריקוטה
¾ כוס סוכר
1 כף וניל
1 כף תרכיז פריגת קפוא בטעם שאוהבים (תנסו פעם פסיפלורה)
1 חבילה ג'לטין (14 גרם).
2 מיכלים שמנת מתוקה
150 גרם עוגיות פתי-בר - פחות או יותר
כחמישה, שישה פירות מצבעים שונים
ג'לי בזק בטעם שאוהבים
חומרים שלב א'
1 חפיסה גבינת שמנת "נאפוליון" או "סימפוניה" 5%
1 חפיסה גבינה 5% או 9%
1 חפיסה גבינת ריקוטה
½ כוס סוכר
1 כף וניל
1 כף תרכיז פריגת קפוא
הכנה שלב א'
לערבב את כל החומרים, להמתין כמה דקות שהסוכר יימס ולערבב שוב..
חומרים שלב ב'
1 חבילה ג'לטין (14 גרם).
¼ כוס מים קרים, ¼ כוס מים רותחים
הכנה שלב ב'
- בכוס עמידה בפני מים רותחים ממיסים את הג'לטין במים הקרים (מערבבים טוב). נותנים לעמוד טיפה ושופכים על תערובת הג'לטין המומסת את המים הרותחים. מערבבים היטב. ליתר ביטחון שמים את הכוס עם הג'לטין המומס במיקרו לכשלושים שניות ומשגיחים . ברגע שמתחיל לרתוח מוציאים.
- המסה נכונה של הג'לטין היא קריטית להצלחת העוגה. אם ההמסה לא טובה ייוצרו גושים לא נחמדים בעיסת הגבינה.
חומרים שלב ג'
2 מיכלים שמנת מתוקה ורבע כוס סוכר
150 גרם עוגיות פתיבר, פחות או יותר
כ5-6 פירות פרוסים לפרוסות דקות
הכנה שלב ג'
- להקציף את השמנות עם הסוכר, להוסיף לעיסת הגבינה ולערבב בכמה שפחות ערבובים עד למרקם הומוגני. עוברים להרכבת העוגה:
- להניח את העוגיות בתחתית תבנית 26 מתפרקת.
- להדביק חלק מפרוסות הפירות לדפנות התבנית ולשפוך פנימה את עיסת הגבינה.
- להכניס למקרר לארבע שעות לפחות.
- לפרוס שוב פרוסות מכמה פירות שונים (שיהיה צבעוני) ולקשט את הלמעלה של העוגה.
- להכין כוס של ג'לי בזק בטעם שאוהבים לפי ההוראות על הקופסא ולשפוך כשהג'לי פושר, לפני שמתקשה.
- להחזיר למקרר עד להגשה. להסיר את שולי התבנית רק כשמגישים.
בהצלחה ובתיאבון. טלפון למקרי חירום: 052-2272925
דפני אסף