עוגת קרם בטעם וניל
שילוב של עוגיות פריכות וקרם בנוסח "פטיסייר" (שהוא גם הקרם ששמים בעוגת נפוליון) עם ציפוי שוקולד לא אגרסיבי.
אפשר להכין את העוגה מ"עוגיות ענפים" אבל חלק ממה שעושה את העוגה הזאת למיוחדת הוא זה שהעוגיות הן מבצק פריך שהכנו בעצמנו וזה גם כיף להכין אותן. כל בצק פריך מתאים לעוגה הזו. הבצק הקבוע שלי הוא עוד מהספר הראשון של רות סירקיס (שנת 1975) כשלכל דבר טוב וחדש קראו "אמריקאי". אז הפריך הזה הוא "בצק פריך אמריקאי".
חומרים לבצק:
200 גרם חמאה רכה
½ כוס סוכר לבן
½ כוס סוכר חום דמררה
1 ביצה שלמה
1 כפית וניל
2 כוסות קמח + חצי כפית אבקת אפייה
אפשר וכדאי להוסיף 3 כפות קוקוס טחון
הכנת הבצק:
- שמים בקערה את החמאה והסוכרים ומקציפים עם המיקסר.
- מוסיפים את הביצה והווניל וממשיכים להקציף.
- מוסיפים כוס מן הקמח לאט תוך הקצפה עם המיקסר. עכשיו הבצק קצת קשה ועוברים לערבוב ידני ומוסיפים את כוס הקמח הנותרת.
- הבצק מוכן. מכניסים אותו למקרר לחצי שעה ויותר.
הכנת העוגיות: מחממים תנור ל-175 מעלות.
מוציאים מהמקרר, מרדדים לעלה בעובי של כ-3 מ"מ,
מניחים בתבנית שרופדה בנייר אפייה וחותכים לריבועים או מלבנים.
אופים רבע שעה או עד שהבצק מזהיב.
© אם נשאר בצק אפשר לעשות ממנו עוגיות נוספות. מדַקקים את העלה, מורחים בחלב ומפזרים סוכר חום עם קצת קינמון. זה מעדן בפני עצמו. ראו תמונה.
חומרים לקרם:
2 כוסות חלב 3%
¾ כוס סוכר
3 כפות קורנפלור לא שטוחות ולא גדושות (חודש חמישי)
5 חלמונים
¼ כוס מים
1 כף וניל
2 מיכלים שמנת מתוקה
4 כפות סוכר
הכנת הקרם:
- בסיר ועל האש מרתיחים את החלב עם הסוכר, משגיחים כל הזמן ומדי פעם נותנים במטרפה שלא יגלוש ולא יישרף בתחתית הסיר.
- בכלי נפרד, שמים את הקורנפלור ומערבבים עם המים. מוסיפים את חמשת החלמונים מערבבים היטב. כדאי להעביר את כל העסק הזה דרך מסננת לכלי נוסף, זה מבטיח אותנו מפני הפתעות של גושים בהמשך.
- כשהחלב רותח שופכים אותו בזירזוף לתערובת הקורנפלור והחלמונים תוך כדי טריפה חזקה. מחזירים הכל לַסיר, שמים על האש וממשיכם לעבוד עם המטרפה בנמרצות גדולה עד שהקרם מתקשה ומגיע לסמיכות טיפה גבוהה משל מעדן "דני".
- מורידים מהאש, מוסיפים את הוניל ושמים במקרר עד שמתקרר.
- מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר ומוסיפים לקרם המקורר בתנועות עטיפה לקבלת מרקם הומוגני.
בניית העוגה:
טובלים את העוגיות בחלב (אפשר להוסיף פה כף ברנדי), מסדרים בתחתית תבנית. שופכים חצי מהקרם על העוגיות. מניחים שוב עוגיות טבולות על הקרם ועליהן את הקרם הנותר. מקפיאים.
ציפוי:
50 גרם שוקולד לבן
50 גרם שוקולד חלב
2-3 כפות שמנת מתוקה
ממיסים במיקרו ושופכים על העוגה כשהיא קפואה או חצי קפואה. שומרים במקרר או במקפיא.
שבת שלום - דפני אסף