עוגת קוקטיל פירות
פשע לא להכניס את פירות הקיץ "לַתפריט".
טעימים, צבעוניים, מייפים ומשפרים כמעט כל עוגה.
חבל מאוד לא לאכול את העוגה הזאת עם גלידת וניל.
זה פשוט עצמתי ההרכב הזה, והכי טעים כשהעוגה עוד חמה ועליה הגלידה הקרה.
חומרים והכנת הפירות לקראת העוגה:
6-7 פירות מכל מה שיש: אגסים, תפוחים, שזיפים, נקטרינות (אפשר גם פרי מסוג אחד)
כחמש כפות ליקר תפוזים (אם אין בבית, מותר ברנדי)
לחתוך את הפירות לריבועים קטנים (לא קטנטנים) ולהשרות בליקר שעה ויותר.
חומרים עוגה:
3 ביצים שלמות
½1 כוסות סוכר (מי שלא מכור למתוק ישים ¼1 כוסות ואפילו 1 כוס)
120 גרם חמאה רכה מאוד או מומסת
שני שליש כוס שמן רגיל (לא זית)
1 כף וניל
1 מיכל יוגורט 3%
½2 כוסות קמח תופח (אפשר קמח רגיל + 2 כפיות אבקת אפייה)
הכנה:
- משמנים 2 תבניות אינגליש ומדליקים תנור ל-175 מעלות.
- מקציפים את הביצים עם הסוכר לקצף תפוח ובהיר.
- מוסיפים את החמאה, השמן והווניל, מערבבים קלות עם כף או לקקן.
- מוסיפים את היוגורט ובד בבד את הקמח ומערבבים עד לעיסה חלקה.
- שופכים חצי מהבצק על תחתית התבניות. מפזרים על הבצק את הפירות החתוכים אחרי סינון הנוזלים.
- מכסים את שכבת הפירות במחצית הבצק שנותרה.
- מכניסים לתנור לכ- 50 דקות עם בדיקת קיסם או סכין שלא נקבל עוגה-בוץ (פטנט: בתבניות אינגליש, לרוב העוגה נשארת רכה באמצע כשהצדדים כבר אפויים היטב. כדאי להיכנס פעם, פעמיים לתנור, באמצע האפייה, לגרור מעט את העוגות החוצה ולחרוץ פסים עם סכין באמצע העוגה. זה מכניס חום גם לאמצע).
© אפשר לגרר לַבצק גרידת קליפת תפוז או לימון.
© אפשר לפזר על פני השטח של הבצק העוגה שקדים לבנים פרוסים וללחוץ אותם קלות לתוך הבצק. זה מייפה את העוגה ונותן ערך מוסף בטעמים.
בהצלחה ושבת שלום - דפני אסף
קישור לכל המתכונים