ריבועיות שיבולת שועל (קוואקר) עם קרם שוקולד
עוגיות עשירות מאוד. חצי בריאות, חצי לא. אפשר להסתפק רק בַּבּצק, שהוא טעים כשלעצמו, לשַטח אותו בתבנית, לאפות ולחתוך לריבועים. כך תקבלו עוגיות בריאות טעימות ביותר. אבל אפשר לא לוותר על קרם השוקולד שיהווה את שכבת האמצע ולהפוך את העוגיות האלו ללהיט שאי אפשר להיגמל ממנו.
חומרים לבצק:
200 גרם חמאה רכה
כוס סוכר חום כהה דחוס היטב.
½ כוס סוכר דמררה
1 ביצה
¼ כוס מים קרים
1 כף ווניל
½ כפית מלח
3 כוסות שיבולת שועל להכנה מהירה
½ כוס קוקוס
2 כוסות קמח לבן
1 כפית סודה לשתייה
100 גרם אגוזי מלך
50 גרם שקדים או צימוקים (מעשיר - לא מוכרחים)
הכנת הבצק:
· מקציפים את החמאה הרכה עם הסוכרים, הביצה, הווניל והמלח עד לקבלת תערובת בהירה ומאווררת. האיוורוּר פחות חשוב, מה שחשוב הוא שהסוכר נמס (בעיקר לדמררה יש בעיות המסה) ואם הוא עדיין לא, לחכות קצת.
· מוסיפים את שאר החומרים. שיבולת שועל, קוקוס, קמח מעורבב בסודה לשתיה, אגוזים-שקדים ומערבבים היטב עם כף.
· שמים במקרר לבינתיים.
·
ובינתיים מכינים את קרם השוקולד
חומרים לקרם שוקולד:
25 גרם חמאה (רבע חבילה)
200 גרם שוקולד מריר
100 גרם שוקולד חלב
קופסא של חלב מרוכז (או שתי שפופרות. זה צריך להגיע לכ-400 גרם).
הכנה קרם שוקולד:
· להמיס את כל החומרים במיקרו. חמאה, שוקולדים וחלב מרוכז. לערבב היטב ולהוסיף כף ברנדי.
סידור ואפייה:
מדליקים תנור ל-180 מעלות
על תבנית 26 מרופדת בניר אפיה משכיבים שני שליש מכמות הבצק.
עליה שופכים ומיישרים את קרם השוקולד ועליו מפוררים את שליש הבצק הנותר.
אופים כ-30 דקות ומצננים חותכים לריבועים ושומרים בכלי אטום.
אני מציעה לחלק לשני כלים. אחד שיהיה על השייש, אחד במקפיא לאורחי פתע.
שבת - שלום, דפני אסף