עוגיות פרג
מר מתוק הוא שילוב הטעמים האולטימטיבי בעיני. שוקולד מריר, כוס אספרסו עם 2 כפיות סוכר ו... פרג בביטוייו השונים. כל טעם מחזק את השני וביחד הם יוצרים הרמוניה של ניגודים.
התכוונתי להעלות עוגיות אלו באתר כבר בשבוע שעבר אך הטעם של השבוע הזה, היה כה מר ששום מתוק לא יכול היה להמתיקו ושום מתכון לא יכול היה להיכתב.
מצאתי את המתכון בבלוג אפייה מקסים שקיסי הפנתה אותי אליו ונקרא "אז מה את עושה כל היום?"
שיניתי לפי טעמי ולפי מה שנראה לי כ"טעם המקום" יצא מאוד טעים, ובכל זאת, אני ממליצה להיכנס לבלוג ולנסות גם את המתכון המקורי.
חומרים:
200 גרם חמאה רכה
¾ כוס סוכר חום כהה (מומלץ לטחון)
קמצוץ מלח
2 חלמונים
1 כף וניל
2 כוסות קמח
½ כוס פרג טחון
ועוד ½ כוס פרג לא טחון לעיטוף גליל הבצק.
הכנה:
· מקציפים במיקסר חמאה, סוכר ומלח, מוסיפים ווניל ועוברים לערבוב ידני.
· מנפים את הקמח לקערה נפרדת, מוסיפים אליו את הפרג הטחון ומערבבים.
· מוסיפים קמח ופרג מעורבבים לקערת החמאה והביצים, מערבבים עד לקבלת בצק הומוגני, מחלקים לשניים ומכניסים למקרר לאיזה חצי שעה.
|