לראש השנה - עוגיות דבש
דובשניות קלות הכנה וטעימות כמו חטיף שקשה להפסיק לאכול. אני מציעה שני ציפויים,
אחד עם דבש שהוא למעשה זיגוג והשני עם אבקת סוכר. את העוגיות עם צפוי אבקת
הסוכר אפשר להכניס לשקיות שקופות, לקשור ברפיה או סרט צבעוני ולהביא כמתנה
יוקרתית לכבוד החג שמתחסלת במהירות ולא מעיקה על המדף בימי חולין.
חומרים:
½ כוס סוכר
½ כוס דבש
100 גרם חמאה (מי שלא מתעצל ישים 80 גרם חמאה וכף שמן)
½2 כוסות קמח
1 כפית גדושה אבקת אפייה
1 כפית קינמון או ציפורן או שניהם יחד
1 ביצה
1 כף וניל
1 כף מיץ לימון
50 גרם אגוזי מלך
אבקת סוכר
הכנה:
- בסיר על האש מחממים עד לרתיחה וקצת את הסוכר, הדבש, החמאה (כף השמן) והמים. מורידים ומצננים צינון מלא. אפשר להכניס למקרר לזירוז הקירור.
- בעוד עיסת הדבש מתקררת, שופכים לקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפייה והקינמון (או כל תבלין אחר - ציפורן, אבקת זנגוויל וכו').
- לעיסת הדבש המצוננת מוסיפים את הביצה ומערבבים היטב.
- מוסיפים לעיסת הדבש גם את היבשים (תערובת הקמח) ומערבבים היטב. העיסה יוצאת קצת רטובה - לא להיבהל. מכניסים את הבצק לקירור של כשעתיים עד שהוא מתקשה כך שניתן ליצור ממנו עוגיות.
- מהבצק המקורר יוצרים כדורים ועוטפים כל כדור באבקת סוכר. כאן אני מציעה לחלק את הבצק לשניים ועם החצי שלא מתכסה באבקת סוכר להמשיך אחרי האפייה לזיגוג הדבש. כלומר, בשלב זה לאפות אותו כמו שהוא.
- את אבקת הסוכר מפזרים על משטח ומגלגלים עליה ובתוכה כל כדור עד שהוא מצטנף לו בתוך האבקה כמו גור קטן בתוך שמיכה.
- מניחים על תבנית מרופדת בניר אפייה במרווחים די גדולים, הכדור מתפשט עםהאפייה. המסה הזאת תתפוס שתי תבניות כך שאפשר לאפות תבנית אחת של עוגיות עם ציפוי אבקת הסוכר ותבנית אחת עם עוגיות ערומות.
- אופים 15 דקות בדיוק! או עד שהעוגיות מקבלות גוון חום בהיר זהבהב. אפשר פחות, אבל לא יותר. אפיית יתר מייבשת וממיתה את העוגיות האלו.
לזיגוג הדבש:
מבשלים על האש 2 כפות דבש וכף מיץ לימון. נותנים לדבש לרתוח כשתיים שלוש
דקות, מורידים מהאש ומורחים עם מברשת אפייה כל עוגייה. עורכים את העוגיות על
מגש ברווחים ביניהן משום שהן נדבקות אחת לשנייה. הזיגוג הזה לא נוח במיוחד משום
הוא די דביק, אבל הוא ממש שווה.
בברכת "ושמחנו בחגנו והיינו אך שמחים" - דפני אסף