קודם כל היופי. הן יפות, אסתטיות ועם מראה מתוחכם משהו על אף שאין פה כל חידוש. המראה שלהן טבוע בנו מדורות.
אפשר לאפות ולהגיש אותן במקבץ, כלומר כעוגה שלמה ואפשר אחת - אחת.
והטעם... טעים ומיוחד בעיקר לאוהבי הווניל שיש ממנו גם בבצק וגם במילוי הקצף.
כדאי לתכנן מראש מפני שהבצק צריך לנוח שעתיים ויותר במקרר.
חומרים לבצק:
150 גרם חמאה רכה (להוציא בזמן מהמקרר או להעביר אותה במיקרו)
½ כוס סוכר
2 חלמונים (לשמור את החלבונים)
1 כפית ווניל
¾ גביע שמנת חמוצה (אפשר גם - ½ חבילה שמנת מתוקה)
2 כוסות קמח
½ כפית אבקת אפייה
חומרים למילוי הקצף:
2 חלבונים
ממש מעט מלח - אבל לא לוותר.
¾ כוס סוכר לבן לאוהבי מתוק. ½ כוס סוכר לַשפויים (זה לא אני)
¾ שקית של אבקת פודינג בטעם וניל (זה 60 גרם פחות או יותר, לא חייב להיות על הגרם)
הכנה בצק:
· שמים חמאה וסוכר בקערה. מקציפים במיקסר כשלוש דקות.
· מוסיפים את החלמונים וממשיכים להקציף.
· עוברים לכף. מוסיפים את הווניל והשמנת ומערבבים.
· מנפים פנימה את הקמח עם אבקת האפייה ומערבבים.
· אוספים את הבצק לכדור עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעתיים ויותר.
הכנה מילוי:
· עם מיקסר, מקציפים את החלבונים עם טיפת המלח על מהירות גבוהה לקצף חזק. מוסיפים את הסוכר ומקציפים עוד כדקה שתיים.
· עוברים למהירות נמוכה במיקסר, מנפים פנימה את אבקת הפודינג ווניל ומערבלים עם מיקסר רק עד שהאבקה נטמעת. לא יותר מדי זה יפיל את הקצף.
סידור ואפייה
· מדליקים תנור ל- 175 מעלות.
· מרדדים את הבצק לשני עלים מלבניים בשכבה של כשניים שלושה מילימטר ומורחים על שניהם את הקצף. מגלגלים בזהירות ובעדינות לרולדה וחותכים למעין פרוסות, עם הסכין הכי חדה בבית. טוב להרטיב את הסכין במים קרים מדי כמה חיתוכים זה יקל על החיתוך.
· מסדרים על תבנית תנור במרווחים, כשאחת לא נוגעת בשנייה או בתבנית עגולה מס' 26 כך שאחרי האפיי, כשהשושנים תתפחנה מעט תהיה לנו עוגה לתפארת.
· אופים כשלושים דקות.
שבת שלום - דפני אסף
|