זאת פשוט עוגה נעימה. המגע שלה על הלשון הוא קליל וקטיפתי ברגע הראשון
וכשחולף הרגע הנעים הזה, נועץ הפרג את טעמו הדומיננטי והמבורך יחד עם
החמצמצות הקלה של השמנת והתפוחים בכל חלקי החיך וזה יוצא מאוד הרמוני כל
ה"סלט" הזה. סליחה על ה"איל שני" שיצא ממני לרגע, זה לא יקרה יותר.
חומרים:
200 גרם חמאה רכה
½1 כוסות סוכר
קורט מלח
6 ביצים מופרדות
1 כף ווניל
קליפת לימון מגוררת מלימון שלם
3 תפוחי עץ מקולפים ומגוררים.
4 כפות שמנת חמוצה
½2 כוסות פרג טחון*
¾ כוס קמח תופח
2 תבניות אינגליש קייק
*כדאי להתחיל בטחינת הפרג, זה לוקח קצת זמן. אחרי טחינת הפרג, הכנת העוגה רצה די מהר.
הכנה:
מדליקים תנור ל-170 מעלות.
- מערבלים במיקסר את החמאה הרכה עם הסוכר והמלח עד להבהרה.
- מוסיפים את החלמונים (אפשר בשניים-שניים) וממשיכים לערבל.
- עוברים לערבוב ידני. מוסיפים את הווניל, הלימון, תפוחי העץ המגוררים והשמנת החמוצה ומערבבים קלות.
- מוסיפים את הפרג הטחון והקמח התופח ומערבבים שוב, עד שכל החומרים נטמעים אחד בשני.
- מקציפים את החלבונים עם כף סוכר (למי שמתנסה בפעם הראשונה, את הסוכר מוסיפים רק כשהקצף עומד). מוסיפים את הקצף לתערובת הפרג והתפוחים ומערבבים בתנועות עטיפה כך שהקצף לא ישבר.
- שופכים את התערובת לשתי תבניות אינגליש קייק ומכניסים לתנור לכ-45 דקות.
- העוגה יכולה לעמוד על השיש יום בערך, אחר-כך כדאי להכניס למקרר.
שבת שלום - דפני אסף