נשאר לי במקרר מעדן joy אחד ולא רציתי להשמין אִתו. עלה בראשי הרעיון
לעשות ממנו עוגה, כי את העוגות שלי אני לא אוכלת (רק טועמת בליקוק את
הבצק). כל סאגת אפיית העוגות שלי (שהתחילה בכיתה ד') היא למעשה
קונספירציה ומסע נקמה - שאחרים ישמינו ואני ארזה.
ניסיתי לעשות כך שטעם ה joy יורגש כמה שיותר. זה קורה, אבל רק בביס השני.
בהתחלה נדמה שזאת עוגת שוקולד רגילה ורק אחר כך מבחינים בדקויות.
זמן הכנת העוגה נמדד בדקות, התהליך ממש לא מסובך ומתאים לעשות אותה
עם ילדים.
לתבנית 26
חומרים:
200 גרם חמאה
70 גרם שוקולד חלב
3 ביצים שלמות
½1 כוס סוכר
קורט מלח
1 כף וניל
3 גביעי מעדן joy3% בטעם שוקולד מריר (השומרים, יכולים להשתמש באחוזי שומן מופחתים)
1 כוס שוקולד צ'יפס בכל טעם.
½2 כוסות קמח + ½1 כפיות אבקת אפייה. הכי נוח, פשוט להשתמש בחבילה קטנה של קמח תופח (כל החבילה)
הכנה:
- מדליקים תנור ל-170 מעלות
- ממיסים את החמאה והשוקולד במיקרו ומניחים להצטנן טיפה.
- בקערה נפרדת מקציפים את הביצים עם הסוכר והמלח במהירות גבוהה עד לקבלת מרקם בהיר ותפוח.
- מאחדים את שתי הקערות ומערבבים קלות עם לקקן.
- מוסיפים את הווניל, שלושת ה joy והשוקולד צ'יפס ומערבבים.
- מנפים פנימה את הקמח, מערבבים במינימום ההכרחי (כדי שקצף הביצים לא ייפול) והופ, לתבנית.
- אופים 40 דקות
כדאי לדעת:
- העוגה תהיה טעימה יותר אחרי יומיים על השיש, מכוסה בשקית ניילון (לא נצמד, כדי שלא ידבק לחלק העליון של העוגה שעם הזמן מקבל רכות כמו של עוגת דבש). וכמובן, להכניס לשקית רק אחרי שעוגה התקררה.
- אפשר לצפות עם צפוי שוקולד של 100 גרם שוקולד מריר ו4-5 כפות שמנת מתוקה מומסים במיקרו. במצב צפוי, יש להכניס את העוגה למקרר.
שבת שלום - דפני אסף