הקראמבל הוא יותר קינוח מעוגה. הוא מהיר הכנה, טעים מאוד עם תפוחים אך
מתאים גם עם פירות אחרים כמו שזיפים, אפרסקים, משמשים גם אם הם באים
מקופסאות שימורים.
בעיקרון, הקינוח הזה מכיל שכבת פירות חתוכים שעליה מפזרים פירורי בצק (מה
שנקרא שטרויזל) - זה הכל, מאוד פשוט. אפשר לחרוג קצת מהעיקרון ולהוסיף מִני
תוספות כמו אגוזים ושקדים גם לפרי וגם לפירורי הבצק, לערבב כמה סוגי פירות
כשנמצאים בעונת הפירות, או להוסיף שכבת בצק פריך למטה, מה שיהפוך את
הקראמבל לעוגת תפוחים מפוארת.
חומרים לשכבת התפוחים:
6 תפוחים (3 פינק לידי 3 ירוקים חמוצים)
4 כפות מים
3 כפות סוכר חום
1 כף סוכר לבן
1 כף מיץ לימון
50 גרם חמאה
חומרים לבצק הפירורים
1 כוס קמח רגיל
½ כוס סוכר חום כהה
¼ כוס סוכר לבן
קורט מלח
1 כפית קינמון
1 כף תמצית וניל
1 ביצה
100 גרם חמאה מהמקרר
* לא הכרחי, זאת רק המלצה: 70 גרם אגוזי מלך חתוכים גס.
הכנה תפוחים:
- מדליקים תנור ל-180 מעלות
- חותכים את התפוחים לפרוסות (די דקות) או קוביות (בגודל ½1 ס"מ X בגודל ½1 ס"מ). מומלץ לא לקלף.
- בקערה גדולה מערבבים את התפוחים החתוכים עם המים, הלימון, הסוכר החום והלבן.
- שופכים את התפוחים לתוך תבנית אפיה ומפזרים אותם על כל התבנית.
- חותכים את החמאה לקוביות ומפזרים על התפוחים.
- אופים בתנור החם כ- 25 דקות עד שהתפוחים מתרככים וסופחים אליהם את המים.
הכנה פירורים:
- בינתיים, מכינים את בצק הפירורים: שמים בקערה את הקמח, הסוכרים, המלח והקינמון ומערבבים.
- מוסיפים את הביצה והחמאה. מעבדים בקצות האצבעות רק עד שמתקבל בצק פירורי.
- כשהבצק הופך הומוגני מוסיפים לו את אגוזי המלך מכניסים למקרר עד לשימוש.
- מוציאים את התבנית עם התפוחים מהתנור. מפזרים מלמעלה את פירורי הבצק הקרים (כדי לקבל פירורים קטנים, אפשר לרסק את הבצק בפומפיה. מחזירים לתנור ואופים עד כ-35 דקות עד שהפירורים פריכים וזהובים.
גם כשהקראמבל חם וגם כשהוא קר מתאים לשים על כל מנה כף גלידת וניל או כף שמנת חמוצה.
שבת שלום - דפני אסף