קוקוס הוא אחד החומרים עיקריים במכלול החומרים שמרכיבים את החג הדשן
והמשמין הזה - פסח. דווקא ההימנעות מחמץ שנגזרת עלינו לימים ארוכים
מעודדת יצירתיות, שמחה וריגושים בכל מה שקשור למטבח,
בוודאי שבתחום האפייה.
מה שעוד מעודד את השמחה פה הוא שלכבוד החג הזה, אנחנו מתירים אסורים
ומרשים לעצמנו להשתחרר קצת מהרגלי האכילה הבריאים, המרזים והמלחיצים
הללו של ימי החול - אפו ותיהנו!
הכמויות במתכון זה הן לתבנית 24.
חומרים לבסיס:
6 ביצים מופרדות
3 כפות סוכר + 1 ח' סוכר ווניל
1 חפיסה אינסטנט פודינג בטעם שוקולד - כשר לפסח (יש דבר כזה!)
חומרים למלית הקוקוס:
2 ביצים שלמות
1 חפיסה סוכר ווניל
½2 כוסות קוקוס
1 פחית של חלב מרוכז (כ- 400 מ"ל)
חומרים לצפוי:
2 מיכלי שמנת מתוקה
4 כפות סוכר
2 כפות אינסטנט פודינג בטעם ווניל - כשר.
הכנה:
·מדליקים תנור על 180 מעלות
בסיס:
·מקציפים את החלבונים לקצף חזק, מוסיפים 2 כפות מהסוכר וממשיכים עד לקבלת קצף חזק ומבריק.
·מקציפים את החלמונים עם כף הסוכר הנותרת, מוסיפים תוך כדי הקצפה את אבקת הפודינג, מאחדים את קצף החלבונים עם קצף החלמונים והאינסטנט, מערבבים ומשטחים על תבנית 24 משומנת.
מלית הקוקוס:
·מקציפים את הביצים עם הסוכר ווניל - לא הרבה. מוסיפים את החלב המרוכז ואת הקוקוס ומערבבים היטב
·מורחים את מלית הקוקוס על הבסיס ואופים 20 דקות.
ציפוי:
·אחרי שהעוגה התקררה, מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר ואבקת הפודינג ומורחים על העוגה, שומרים במקפיא עד ליל הסדר.
שבת שלום וחג שמח - דפני אסף