לכבוד שבועות - עוגת גבינה ותמרים
עוגה קרה ללא אפייה.
ההברקה פה היא בתחתית הלא שגרתית.
לא ביסקוויטים, כי אם פרי הארץ.
ועם האזכור לתחתית גם במלית, בדמות סילאן,
השילוב בין שני החומרים שנראים כמנוגדים, גבינה ותמרים, יוצא נפלא.
שנאמר: "החיים שלי - סילאן!"
תחתית:
200 גרם (חצי חבילה) תמרים מגולענים. אפשר גם יותר.
100 גרם פיסטוקים קצוצים (לקלות בתנור בחום של 160 מעלות לעשר דקות)
הכנה:
•מערבבים את התמרים והפיסטוקים ומשטחים את התערובת ביד על תחתית תבנית
26 (בתבנית 24 העוגה יוצאת גבוהה יותר וזה בעיקר יותר יפה)
מלית:
2 קופסאות גבינה 9% או 5%
1 מיכל שמנת חמוצה
½ כוס סוכר
14 גרם ג'לטין (שקית אחת)
1 כף וניל
1 כף ברנדי
½ כוס חלב
2 מיכלים שמנת מתוקה + 3 כפות סוכר
100 גרם סילאן
הכנה:
•בקערה גדולה מערבבים את הגבינה, השמנת והסוכר.
•בקערה נפרדת מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר. בינתיים הגבינות נחות
והסוכר נמס בתוכן.
•שמים את הג'לטין בכוס זכוכית, מערבבים עם ¼ כוס מהחלב הקר עד שהג'לטין
מתקשה. מוסיפים את יתרת החלב, מערבבים ומכניסים למיקרו לדקה בערך עם
השגחה צמודה. ברגע שהחלב מתחיל לרתוח - מוציאים.
•שופכים את הג'לטין המומס לתערובת הגבינה, בזרזיף דק, תוך כדי ערבול במיקסר עד
לקבלת מרקם הומוגני
•מוסיפים את השמנת המתוקה המוקצפת, מערבבים בתנועות עטיפה ושופכים את כל
התערובת על תחתית העוגה לתבנית.
•שמים את הסילאן בכלי עם פיה, שופכים אותו בצורת ספירלה, מערבבים קצת בעזרת
כפית ומכניסים למקרר 4 שעות עד לאכילה או למקפיא ל"ימים יבואו".
חג שבועות שמח - דפני אסף