אין מנוס מלעשות סטייה קלה לַמלוח. חומוס הזה טעים מדי כדי לא לדווח עליו
ויחסית, קל הכנה. הפטנט הוא שאפשר לשמור אותו בהקפאה וכל פעם להוציא
את הכמות הרצויה של גרגירי החומוס, להכין טחינה ברגע, לשפוך על החומוס
וזהו... מוכן!
חומרים:
½1 כוסות גרגירי חומוס
1 כפית סודה לשתייה
כפית מלח
1 בצל טרי
3 כפות טחינה גולמית
½ שן שום מרוסקת
טיפ מלח
¼ כפית אריסה
הכנה חומוס:
•מנקים את החומוס בזרם מים, שמים את החומוס והסודה לשתייה בקערה, מכסים
במים עד כמה ס"מ מעל לחומוס ומשרים ללילה.
•שופכים את כל תכולת הקערה, חומוס מים וסודה, לסיר מכוסה (לא מחליפים את
המים). מוסיפים מלח ובצל חתוך לרבעים ושמים על האש עד להרתחה. אחרי שרתח,
מנמיכים את האש למינימום ומשאירים לשעה ויותר, עד שגרגירי החומוס מתרככים ככה
שהם על סף התפוררות. יש לבדוק מדי פעם ולערבב. החומוס צריך להיות כל הזמן
מכוסה במים
•מורידים מהאש ושמים בצד.
הכנה טחינה:
•מערבבים טחינה עם מים, כמה שהיא לוקחת. מוסיפים את המלח, השום והאריסה
ומערבבים.
•מסדרים יפה את גרגירי החומוס בכלי מתאים (מוציאים את הכמות המתאימה ואת
השאר שומרים במקפיא) שופכים עליהם, ובמרכז הכלי את הטחינה.
•מקשטים עם שמן זית ופטרוזיליה קצוצה.