המתכונים
שמתפרסמים במדור האוכל של מוסף "הארץ" מקבלים התייחסות דומה לזאת של
שאר
הכתבות. אלו לא "סתם מתכונים", אלו מתכונים מעניינים ומקוריים במיוחד וכאופייני
למתכונים מקוריים (שלא נוסו עשרות ומאות פעמים) לפעמים המוצר הסופי יוצא קצת "מבולבל",
דומה יותר לאב-טיפוס מאשר לטיפוס המקווה (שייבדק על ידי מומחים או אופי בית).
בשבוע שעבר
התפרסם במדור מתכון מעניין לכדורי תמרים שנראו לי טעימים ביותר וקלים
לעשייה. לאחר מעשה
הסיכום הוא כזה: קלים לעשייה הם לא והניסיון הראשון לא עלה כל
כך יפה, אך בניסיון השני
"נולדו" כדורים טעימים מאוד ויפים, שאני ממליצה
עליהם בכל לב ופה.
חומרים:
½ חבילת תמרים בוואקום (225 גרם)
¼ כוס סילאן
1 כף דבש
½ כפית קינמון
כפית רכז
תפוזים פריגת (מוסיף טעם, אך לא הכרחי)
1 כף
וניל
שליש כוס טחינה
100 גרם
פיסטוק טבעי (לא מלוח)
100 גרם
אגוזי קשיו טבעי (לא מלוח)
הכנה:
· בסיר על
האש שמים תמרים, סילאן, דבש וקינמון ומערבבים עד שהכול הופך לעיסה חלקה ללא גושים.
·מורידים
מהאש ומקררים, מוסיפים את הווניל ובוחשים שוב לעיסה חלקה.
·בזמן
הקירור, מדליקים תנור לחום של 160 מעלות, מפזרים קשיו ופיסטוק על תבנית אפיה
ומכניסים לתנור לקלייה של עשר דקות.
·מוציאים
את הקשיו והפיסטוק מהתנור, מקררים קירור מלא וטוחנים אותם גס במעבד מזון. אפשר גם
לחתוך ביד.
·מוסיפים
לעיסת התמרים את הטחינה ובערך ¾ מכמות הקשיו והפיסטוק ואת השאר מפזרים על
מגש.
·בידיים
רטובות, הופכים את עיסת התמרים לכדורים. מצפים כל כדור בקשיו/פיסוק הטחונים
ומכניסים לתנור ל-25 דקות ב-150 מעלות.
·שומרים
בקופסא חתומה במקום קריר על השיש.
בתיאבון ושבת שלום - דפני