זה יותר שזיפים עם עוגה מעוגה עם שזיפים, אבל זה מה שעושה אות העוגה
הזאת לרכה, עסיסית ובסך הכול - קלילה. גם המרציפן מוסיף לעוגה ייחוד ותורם
לשילוב המוצלח בין החמצמץ למתוק. שימו לב, יש להתחיל את הכנת העוגה
כשעה, שעתיים קודם, כדי שהשזיפים יספגו את טעם הברנדי ויתרככו קצת.
חומרים
10-12 שזיפים (עגולים) מגולענים וחתוכים לחתיכות גדולות
1 כף סוכר
2 כפות ברנדי או ליקר תפוזים
***
3 ביצים
¼ 1 כוס סוכר
200 גרם חמאה רכה או מומסת
קליפת לימון מגוררת מלימון אחד
3 כפות מיץ לימון
1 כף וניל
1 מיכל (200 מ"ל) יוגורט
2 כוסות (280 גרם) קמח תופח
1 כפית סודה לשתייה
2 חבילות מרציפן גולמי (100 גרם כל אחת)
הכנה
מדליקים תנור ל-180 מעלות.
•בקערה קטנה שמים שזיפים חתוכים, סוכר וברנדי ומשאירים להשריה לשעה (גם 3 שעות זה טוב).
•מקציפים את הביצים עם הסוכר עד לקבלת קצף בהיר ותפוח.
•לתוך קצף הביצים מגררים את קליפת הלימון* ומוסיפים את הנוזלים: חמאה, מיץ לימון, וניל ויוגורט, מערבבים ערבוב קל.
•מנפים פנימה את הקמח עם הסודה לשתיה תוך ערבוב רגיש.
•מוסיפים את השזיפים המושרים ומגררים על פומפייה חבילה אחת של מרציפן (בחלק עם החורים הגדולים של הפומפייה), מערבבים שוב ובעדינות, לא יותר מדי.
•שופכים את הבצק המוכן לתבנית עגולה מס' 28 או לתבנית מלבנית של 25 ס"מ X 35 ס"מ.
•מגררים למעלה את החבילה השנייה של המרציפן.
•מכניסים לתנור ל-45 דקות או עד שקיסם הבדיקה יוצא יבש (עם קצת פירורים)
* טיפ קטן לגרור קליפת הלימון. שוטפים היטב לימון צהוב ויפה, גוררים רק את החלק הדק והצהוב, לא את הציפה הלבנה על החלק הכי משונן בפומפייה (כלומר, זה שיש לחורים שבו ארבע יציאות).
שבת שלום - דפני אסף