עוגה יפה עם שלוש שכבות של מתיקות ושילוב טוב של טעמים.
שכבה תחתונה - בצק, שכבה אמצעית - קוקוס עם חלב ממותק שמעניק
לה את טעם ה"באונטי". שכבה עליונה ציפוי שוקולד
חומרים לתחתית השוקולד:
80 גרם שוקולד מריר
80 גרם חמאה רכה
שליש כוס סוכר (אפשר להחליף עם סוכר חום)
קורט מלח
1 ביצה
1 כף וניל
1 כוס קמח
2 כפות אבקת קקאו
חומרים למילוי הקוקוס:
225 גרם שבבי קוקוס
1 פחית של חלב מרוכז (400 מ"ל)
2 ביצים
לציפוי השוקולד:
150 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
6 כפות שמנת מתוקה
הכנה תחתית:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
• ממיסים את השוקולד במיקרו ומניחים בצד.
• מערבלים את החמאה והסוכר עם מיקסר עד שמתקבלת תערובת אוורירית.
• מוסיפים את הביצה, המלח הווניל והשוקולד המומס ומערבלים - חלש.
• מסננים את הקמח והקקאו יחד לתוך התערובת וממשיכים לערבל עד לקבלת
בלילה הומוגנית.
• שופכים את התערובת לתבנית 22 ואופים 10 דקות. מוציאים ומניחים בצד לצינון
(לא מכבים את התנור).
הכנה שכבת קוקוס:
• מערבבים את הקוקוס, החלב הממותק והביצים. יוצקים מעל הבסיס האפוי
ומחזירים לתנור ל-25 דקות, עד הזהבה קלה. מצננים.
הכנה ציפוי:
• ממיסים במיקרו את השוקולד, החמאה והשמנת המתוקה, מערבבים היטב
ושופכים על שכבת הקוקוס (אחרי שהעוגה התקררה). שומרים במקרר.
שבת שלום - דפני אסף