גרנולה טעימה ועשירה בתוך צנצנת יפה, זאת היתה מתנת החג שלי לראש השנה והיא מתאימה גם כמתנה או תשורה קטנה, לסוכות. מהמתכון הניתן פה מתקבלת כמות גדולה, כך שניתן יהיה לחלק מהגרנולה לחברים, למשפחה ועדיין יישאר גם בשבילנו.
חומרים:
500 גרם שיבולת שועל אורגנית (של הרדוף - יש במרכולית)
200 גרם קשיו טבעי (לא מומלח)
100 גרם אגוזי פקאן
100 גרם שקדים טבעיים
100 גרם גרעיני חמניות (או שומשום, או קוקוס)
100 גרם חמוציות
50 גרם אננס מיובש (הכי טעים - האננס המיובש הטבעי, זה שנראה יותר חום מצהוב)
¼ כוס שמן
¾ כוס דבש (אפשר פחות, אם לא אוהבים מאוד מתוק)
טיפת כפית מלח
הכנה:
- מדליקים תנור ל-175 מעלות
- קוצצים את האגוזים למיניהם לחצי או שליש. אפשר להשאיר אותם בשלמותם - זה יוצא קצת שונה ועדיין טעים מאוד.
- חותכים את האננס לחתיכות די גדולות.
- מערבבים היטב את כל החומרים היבשים, כולל החמוציות והאננס המיובש.
- בכלי נפרד מערבבים היטב את השמן, הדבש, המלח ושופכים על החומרים היבשים. מערבבים היטב
- אם התערובת כולה לא מכוסה בחומרים הרטובים– מוסיפים מייפל או סילאן.
- מחלקים את העיסה לשתי תבניות תנור מרופדות בנייר אפיה.
- מכניסים לתנור לעשרים וחמש דקות בערך. בודקים אחרי 20 דקות, אם לא השתחם מדי. מי שאוהב קרנצ'יוּת יאפה את הגרנולה עד לסף החום כהה.
- מקררים ושומרים בקופסא אטומה.
חג שמח עם אושפיזין נחמדים - דפני אסף.