לקראת מרוץ מעגן מיכאל, מעדן בריאות מתמרים, דבש ושקדים. ניתן לקרוא לו "מעדן מיכאל".
המעדן הזה יחזק אתכם לפני ובזמן המרוץ. התחילו להכין!
מצרכים:
חבילת תמרים מגולענים - 500 גרם (עברו למרכולית)
שליש כוס טחינה גולמית
שליש כוס סוכר חום כהה
חצי כוס דבש
50 גרם חמאה (זה המצרך הפחות בריא, אפשר לדלג עליו, אבל הוא מוסיף לטעימוּת המעדן
כפית קינמון
200 גרם אגוזי קשיו
100 גרם שקדים טבעיים
200 גרם קוקוס
הכנה:
•על אש בינונית, בסיר עבה, מבשלים את התמרים (בוצעים חתיכות מהגוש המדובק וזורקים לסיר), הטחינה, הסוכר והדבש עד שמקבלים מסה הומוגנית. מורידים מהאש.
•בזמן העבודה על התמרים ונלוויהם. מחממים תנור ל- 160 מעלות ומכניסים לקלייה של 10 דקות את הקשיו והשקדים.
•לתוך סיר התמרים מוסיפים את הקוקוס, הקשיו והשקדים הקלויים (רצוי, אחרי שהתקררו) ומערבבים היטב.
•מכינים ניר אפיה חצוי לשניים. על כל פיסת ניר מסדרים את העיסה לאורך ומגלגלים לנקניק.
•מכניסים לפריזר ואחרי שקופא או קצת מתקשה, חותכים לפרוסות.
•אפשר להישאר עם הפרוסות, אך לכבוד המרוץ, נגלגל כל פרוסה לכדור. נעטוף את הכדורים בניירות אפיה קטנים, כך שייראו כמו סוכריות אישיות.
•שומרים במקרר או במקפיא.
בהצלחה ולהתראות בשמיני לנובמבר, תשע בבוקר - דפני.