במסגרת ההתחברות לצד הנשי שלו (עניין מאוד מומלץ למי שרוצה שיהיו לו חברים וחברות), חבר טוב שלי (לא מנחשולים), התחיל לשלוח לחברות הטובות שלו מתכונים שניסה בבית. מתכון הקרקרים שלו תפס אותי בדיוק כשחיפשתי משהו לא משמין לנשנוש מלוח, משביע ולא עתיר קלוריות. ניסיתי והתלהבתי. מאז, שנינו לא מפסיקים לנסות ורסיות שונות של הקרקר תוך שאנחנו מעבירים חוויות על התוספות והשינויים שניסינו. מתכון גרסה א' הוא המתכון הבסיסי, מתכון גרסה ב' שילוב של הניסיונות. מתכון גרסה ג' יהיה שלכם.
ב ה צ ל ח ה
גרסה א'
חומרים:
1 כוס קמח (מסוג שהוא: כוסמין, מלא, לבן ועוד)
11/4 כוס שיבולת שועל (קוואקר)
1 כוס תערובת גרעינים שונים (חמנייה, פשתן טחון, שומשום בהיר או שחור, צ'יה, קצח, נבטי חיטה וכד')
1 כפית מלח
2 כפות שמן זית
2 כוסות מים
תבלינים
לא במתכון ואפשר להוסיף – 1 כף רוטב סויה . צ'ילי גרוס – לפיקנטיות רבע חריף ...ואפילו כף טחינה גולמית.
הכנה:
•מדליקים תנור ל-180 מעלות.
•מערבבים הכול לעיסה נוזלית.
משטחים על ניר אפיה ב 2 תבניות תנור על ידי הנעת התבנית כך שהעיסה נוזלת ומכסה באופן שווה את כל התבנית (הכמות הזאת מתאימה-שתי תבניות).
מכניסים לתנור ל-15 דקות (לא מכבים תנור), חותכים לריבועים בגלגלת חיתוך של פיצה או בסכין.
מחזירים לתנור לאפייה של כ- 40 דקות או שעד שמוכן (צבע חום "בינוני") – תלוי בתנור שלכם, להתחיל לבדוק אחרי 125 דקות.
גרסה ב'
חומרים:
1 כוס קמח מלא
1 כוס שיבולת שועל (קוואקר)
½ כוס שומשום
½ כוס גרעיני חמנייה
½ כוס גרעיני דלעת
1 כפית מלח (הממליחים, ישימו יותר)
1 כפית אבקת מרק
¼ כפית פלפל שחור
2 כפות חמאה מומסת
2 כוסות מים
50 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת - לפיזור עילי
הכנה:
•מדליקים תנור ל-180 מעלות.
•מערבבים את כל החומרים היבשים.
•ממיסים את החמאה ומוסיפים אותה יחד עם המים.
•מערבבים היטב ומשטחים על שתי תבניות תנור מרופדות בניר אפיה.
•אופים 15 דקות, מוציאים, חותכים לריבועים ומפזרים את גבינת הפרמז'ן. מי שאוהב מלוח, יכול לפזר בשלב זה מלח גס.
•מחזירים לתנור ל-30-40 דקות נוספות.
•מוציאים ומצננים. שומרים בכלי אטום.
שבת שלום - דפני אסף ועודד רגב