נישאר
עוד קצת בַּמלוח.
מרק הכרישה
הנו משביע ומחמם, עשיר בטעמים ולא קשה להכנה. עם לחמניית בונז'ור ליד וכף שמנת
חמוצה בכל
מנה, זוהי כבר ארוחה מלאה. אביא את הגרסה הפולנית ואת הגרסה ההודית.
חומרים:
כף (ואפילו פחות) חמאה או שמן זית
2 בצלים
חתוכים למרובעים די גדולים
4 שיני
שום מקולפות חתוכות לפרוסות
6 כרישות
נורמאליות (או 3 כרישות גדולות, ענקיות) חתוכות לפרוסות
3 גזרים
מקולפים ומגוררים או חתוכים למרובעים
10 כוסות
מרק עוף (לקחתי מחדר אוכל)
1 כף סוכר חום או כף דבש
מלח
ופלפל לפי הטעם
½ - ¼ יין לבן יבש
1 מיכל
שמנת מתוקה לבישול
הכנה:
·
בסיר
גדול, מטגנים את הבצל לחום בהיר, מוסיפים את השום, הכרישה והגזר, וממשיכים לטגן
כעשר דקות.
·
מוסיפים
את המרק ומביאים לרתיחה. אחרי שרתח מורידים לאש קטנה וממשיכים לבשל כחצי שעה.
·
מורידים
מהאש וטוחנים במעבד מזון או בבלנדר ידני. אפשר לבלַנדר רק חצי מהכמות, כך שחצי אחד
נשאר בחתיכות שלמות ואז ניתן גם ללעוס, לא רק לשתות.
·
מוסיפים
את היין והשמנת המתוקה ומערבבים.
·
בהגשה
אפשר להוסיף כף שמנת חמוצה באמצע כל מנה ולפזר למעלה עלי תימין.
* בגרסה ההודית, במקום
השמנת המתוקה שמים כוס קרם קוקוס ומוסיפים כף קארי.
שבת שלום
- דפני אסף