הפעם עשיתי לי חיים קלים. לקחתי עוגת פאדג' החלפתי את הקמח באגוזים
טחונים וזהו, יש עוגת פסח עם הרבה
שוקולד. קלה מאוד לעשייה. את קרם הציפוי יש להכין יום קודם.
ציפוי (קרם גנאש)
1 מיכל שמנת מתוקה
50 גרם שוקולד לבן
4 כפות חלב מרוכז (ממותק)
ממיסים במיקרו המסה מלאה. מצננים ומכניסים
ללילה במקרר.
כשהעוגה מוכנה להקציף ולמרוח.
חומרים:
350 גרם שוקולד מריר מפורק לקוביות
225 גרם חמאה חתוכה לקוביות
חצי מיכל שמנת מתוקה (125 גרם)
7 ביצים שלמות (בטמפ' החדר)
½ כוס סוכר (אוהבי המתוק יוסיפו 2 כפות דבש – מומלץ)
קורט מלח
1 כף וניל
½ כוס אגוזי מלך טחונים או כל אגוז ושקד
אחרים)
הכנה:
מחממים תנור ל-160 מעלות.
·
בקערה
גדולה שמים את השוקולד, החמאה והשמנת המתוקה. ממיסים במיקרו כדקה. מוציאים,
מערבבים ומחזירים למיקרו להמסה מלאה, עוד כ-30 שניות.
·
בקערה
נפרדת מקציפים את הביצים, הסוכר, הדבש והמלח עד לקבלת קצף אוורירי, בהיר ותפוח.
מערבבים תכולת שתי הקערות בעדינות ובהתמסרות.
·
מוסיפים
את הווניל והאגוזים הטחונים ונותנים עוד ערבוב קל.
·
יוצקים
את התערובת לתבנית 26 משומנת, אופים כ-35 דקות עם בדיקת אמצע. מרכז העוגה צריך
להישאר רוטט.
·
כשהעוגה
קרה לגמרי מצפים בקרם הגנאש ומקשטים.
חג שמח – דפני אסף