גבינה
בגבינות
מאפים
אישיים – פרק ב'
התגובות למאפי התרד מהמתכון הקודם היו ממש מעודדות. רבים ורבות דיווחו
על הצלחה באפייה והנאה באכילה, ובכלל, שמתי לב שלמתכונים המלוחים יש היענות גדולה
יותר. אביא אם כן מתכון נוסף למאפים אישיים מלוחים עם גבינות משובחות, מתאים
לשבועות.
העיקרון במאפים אלו הוא של בצק (עשוי רובו גבינות) שעוטף פרוסת קממבר.
על כן אפשר לקרוא לו "גבינה בגבינות". או "קממבר בשמיכה".
בצק:
1 כוס קמח
100 גרם חמאה
100 גרם גבינת גאודה מגוררת
150 גרם גבינת קשקבל מגוררת
2 כפות יוגורט
1 חלמון
מלח ופלפל לפי הטעם (לא הרבה מלח. הגבינות ממליחות את הבצק)
מילוי:
2 כיכרות גבינת קממבר
הכנה בצק:
·
שמים את
כל חומרי הבצק במעבד מזון. נותנים כמה פולסים עד שמתהווה בצק.
·
מכדררים
את הבצק לכדור, מכניסים אותו למקרר בתוך שקית ניילון לשעה ויותר.
הכנה מאפים:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
·
מחלקים
את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק לעלה עגול. חותכים כל עלה ל-8 משולשים שווים (ביחד –
16).
·
פורסים
את הקממבר לשמונה פרוסות כל כיכר.
·
מניחים
פרוסת קממבר בחלק העליון של כל משולש ועוטפים את הבצק כך שיכסה את כל נתח הגבינה.
(אפשר לעטוף את פרוסות הגבינה כשהבצק חתוך לריבועים, שלא כמו בתמונה. העיקר שכל
פרוסת הקממבר תהיה עטופה באהבה).
·
מניחים
את המאפים על תבנית תנור גדולה מרופדת בנייר אפיה ומורחים על כל מאפה ביצה טרופה
עם כפית שמן זית. בוזקים למעלה מעט מלח גס.
·
מכניסים
לתנור ל-25 דקות או יותר, לפי הצבע (חום בינוני).
* מאפים אלו הם עתירי טעם, אך אם רוצים להיות יצירתיים, ניתן להוסיף
למילוי הקממבר, זית מגולען, עגבניה מיובשת, עשבי תיבול וכגון.
דווחו על הצלחות - דפני אסף