מרק ארטישוק ירושלמי (בטטה קסביה)
מרק זה דומה במעט ללב הארטישוק כשהוא מבושל לכן הוא עדין וטעים.
חומרים:
10 כוסות מרק [קצת יותר מחצי סיר]
1 כף גדושה א. מרק עוף
8 ארטישוק ירושלמי חפשו את הבהירים והגדולים (עדיף)
3 מקלות כרישה ללא החלק של העלים העליון ( פשוט גסים מידי)
5 תפוח אדמה
2-3 שיני שום מעוכות
מלח פלפל לטעם.
בצל ירוק ללא החלק הלבן קצוץ לקישוט.
רבע כוס שמן זית.
ההכנה:
לטגן את השום המעוך עם הכרישה השטופה וחתוכה לטבעות דקות (מעין אידוי) שזה מתרכך להוסיף מים, תבלינים ,את הארטישוק קלוף שלם בסיר ואת תפוחי האדמה גם כן קלופים וחתוכים לרבעים. כשהכול מתרכך אפשר להכניס מוטבלנדר לסיר ולטחון הכול [רק לשים לב שיש מספיק נוזלים,אפשר להוציא את הירקות לכלי למעוך היטב עם מזלג ולהחזיר לסיר. לבדוק שוב שיש נוזלים המכסים את הירקות הסמיכים שהוחזרו לטעום שוב ואם צריך להוסיף תיבול. ניתן להקרים עם שמנת ב-5 דקות אחרונות של הבישול אבל לדעת שהמרק עשיר וסמיך גם כך.
לקשט בבצל ירוק או עירית חתוכה יוצא יפה בצבעים ובטעם ולהגיש.
בתאבון גילה