מספרת לנו דניאל נכדתה, שלולה היתה סבתא מדהימה, אישה מסורה לבעלה, אהבה את נכדיה עד כלות, ולמרות היותה ניצולת שואה עם סיפור חיים קשה שמרה על החיוך ומעולם לא התלוננה.
כאשר הגיעו לבקרה היתה פותחת שולחן גדול ועליו מיטב האוכל הפולני המסורתי. אוכל מנחם, של בית, שאף אחד לא ידע לעשות כמוה. לא בישלה לפי מתכונים אלא לפי הזיכרון של הידיים והעיניים, כדי ללמוד ממנה איך לבשל צריך היה לעמוד לידה במטבח בזמן פעולה. האהבה הגדולה שלה ניכרה היטב בכל מאכל שהכינה והגעגוע אליה ולמאכליה קיים תמיד.
את המתכון הביאה אלינו ניבה טייב, אמא של דניאל.
מצרכים:3 דגים גדולים (קילו וחצי טחון) ועוד דג אחד חתוך לפרוסות
בצל
גזר
2 ביצים
כף קמח מצה
כף סוכר
מלח, פלפל
הכנה:את הבצל חותכים, מטגנים ושמים בצד להתקרר.
את הדגים יש לטחון ללא העצמות והעור.
לוקחים סיר גדול, ממלאים כשליש ממנו מים ושמים בתוכו: 2 גזרים, בצל אחד פרוס, כף מלח, פלפל, עצמות וביצי הדג. מבשלים הכל במשך כשעה וחצי.
את הדגים הטחונים שמים בקערה גדולה ומוסיפים אליהם: את הבצל המטוגן, בצל נוסף טחון או קצוץ, כף קמח מצה, כף סוכר, כף מלח, קצת פלפל ושתי ביצים. מערבבים את כל המצרכים היטב ועושים כדורי קציצה, ואת הדגים החתוכים ממלאים בתערובת שהכנו.
מססנים את הסיר ומשאירים רק את המים. מכניסים את הקציצות והדגים הפרוסים ומבשלים במשך שעתיים על אש בינונית.
מסדרים בתבנית פיירקס או כל תבנית הגשה אחרת את הקציצות ופרוסות הדגים, חותכים את הגזר שבישלנו לפרוסות ומקשטים את הקציצות. שופכים את המים מהסיר אחרי סינון לתוך התבנית ומכניסים למקרר לפחות ליום מראש לפני ההגשה.