מרק תפוח-אדמה חמצמץ
ניתן להוסיף עוף או בקר להשבחת המרק
חומרים:
8 תפוח אדמה בנוני גדול קלוף וחתוך לקוביות בנוניות
מים כחצי סיר 1.5 ליטר
כף אבקת מרק עוף (או מלח במקום לפי הטעם)
6 שיני שום קלופות וקצוצות לא למעוך
חצי חב' פטרוזליה לקצץ עד 2/3 אורך הגבעולים בלי הסוף שלהם.2
לימונים בנוניים סחוטים בכלי קטן בצד.
רבע כוס שמן זית
פלפל שחור גרוס בנוני דק
הכנת המרק:
לחמם את השמן [אם יש בשר לצמצם אותו ע"י טיגון מכול צד] ולבשל מכוסה בנוזלים כ-30 דקות לפני כול התהליך, אם אין להמשיך לפי ההוראות גם עוף ניכנס למתכון רגיל בלי לחכות. לטגן כדקה את שיני השום הקצוצות להוסיף מים כחצי סיר את תפוחי האדמה הפטרוזליה והתבלינים לא כולל הלימון. כשהתפוחי האדמה מתרככים להוסיף לימון לטעום אם חסר פלפל או מלח להוסיף, אני נוהגת לבשל את התפוחי אדמה קצת יותר מהרגיל כדי שזה יסמיך את המרק אך למי שלא אוהב אפשר להסמיך בקמח (1 כף מעורבבת עם רבע כוס מים קרים) ניתן לשמור מעט פטרוזליה קצוצה ללא גבעולים לקישוט על כול צלחת לפני הגשה. ניתן להוסיף חצי כפית כורכום למי שאוהב מרק צהוב.
בתאבון גילה