מרק עדשים אדומים/כתומים
חומרים ל: 6 מנות
אפשר להגדיל על אותו היחס
חומרים:
חצי חב' עדשים אדומים 0.5 ק"ג
1 בצל לבן קצוץ
3 שיני שום קצוצות
חצי חב' כוסברה
1 עגבניה בנונית קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
אפשר לא חובה: 1 תפוח אדמה 1 גזר קוביות וקלוף
תבלינים: פלפל שחור גרוס בנוני [ממטחנה]
1 כף אבקת מרק עוף אפשר גם מלח במקום כפית
רבע כוס שמן זית
כפית כורכום
ההכנה:
לטגן בשמן את הבצל עד זהוב.
להוסיף את העגבניה והשום לערבב עוד דקה שתיים.
להוסיף מים את קוביות התפוח אדמה והגזר, התבלינים וכשזה רותח להוסיף את העדשים ולהנמיך אש לבנונית
ולבשל עד שהעדשים מתרכחים ומשנים את צבעם.
להוסיף כוסברה קצוצה.
ניתן להוסיף מעט לימון סחוט כשמגשים למי שאוהב חמיצות.
בתאבון