חומרים:
לכמות 4-5 סועדים
חצי חב' גרעיני חומוס מושרים 24 שעות מראש במים
4 שיני שום קטושות
3 בצלים קלופים קצוצים
רבע חב' עלי סלרי והגבעולים
חצי חב' פטרוזיליה
חצי חב' שמיר
[אפשר כוסברה למי שאוהב רבע חב']
קליפת לימון גדול צהובחתוכה קוביות ללא הפנים
את הפנים שומרים לסוף
4 כפות שמן אפשר שמן זית
2 כפות קמח רגיל
פלפל שחור גרוס דק
1 כף אבקת מרק עוף
מלח עם חסר בסוף לטעום לפני הוספה
ההכנה:
לטגן בשמן את קוביות הבצל עד השחמה להוסיף מים וגרעיני חומוס ולהרתיח עם התבלינים כ-40 דקות.
ואז להוסיף את כול הירוקים קצוצים וקליפת הלימון לבשל עד שהחומוס רך ולהוסיף את הקמח מעורבב עם מעט מים
קרים למנוע גושים. זה עבור הסמכת המרק לפני מזיגה לחתוך את פנים הלימון ולסחוט מעט מעל כול צלחת
בהצלחה