מרק כרובית מוקרם
חומרים:
1 כרובית גדולה - מחולקת לפרחים
2 בצל יבש גדול קצוץ
4 שיני שום קצוצות
6 כפות שמן
6 כוסות מים [בערך]
פלפל שחור טחון טרי
1 כף גדושה אבקת מרק עוף
1 שמנת לבישול
ההכנה:
להזהיב בשמן את הבצל הקצוץ. אחרי הזהבה להוסיף את שיני השום הקצוצות לעוד דקה טיגון. מעל לשים את המים אפשר רותחים לקצר תהליכים. את הפרחים של הכרובית ואבקת המרק.
אחרי שהכרובית מתרכחת כ- 40 דקות להוציא חלק מהמים וחצי כמות כרובית, ולטחון בבלנדר (אם יש כזה שנכנס לסיר מה טוב). ואז לשים את הפלפל השחור הטחון טרי ואת השמנת ולבשל עוד 5 דקות.
מאוד טעים הולך עם צנימים ביתיים או קרוטונים למרק
בהצלחה